сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Лятна картичка си сътвори и деня си стопли!

Лятна картичка си сътвори и деня си стопли!

Аз детето | 2018-11-07

Лятна картичка си сътвори и деня си стопли!

Липсва ли ви вече лятото? Трябва да си признаем, че на нас много. Дългите безгрижни дни, топлото време, морето, почивките, басейните, вкусния сладолед и ледените освежаващи напитки... Знаем, че всеки друг сезон също си има и своите красиви мигове и предимства, но лятото някак си е най-прекрасното от всички. Но имаме още много време до следващото. И за да не ни липсва и за да освежим днешния ден и да се стоплим, решихме да си направим интересни летни картички. Самото занимание по направата им също си струва времето – приятно е и помага на ума да си почине от домашните и всякакви други задължения. Ако пък скоро ваш приятел или роднина има рожден ден, ще се получи доста оригинално и интересно, ако му подарите лятна картичка. Едно забавно допълнение към подаръка! Така че просто опитайте и освежете този студен есенен ден!

За красивата картичка ще ви трябват:

  • картон или лист хартия
  • ножица
  • лепило
  • сламка
  • цветни флумастери или моливи
  • няколко малки листа за бележки (най-добре ще е с различни цветове)

Прави се много приятно:

Ако все още не сме ви казали ,картичката ви наистина ще е оригинална, защото ще има едно много готино чадърче. А около него вие можете да нарисувате каквото пожелаете. Затова нека първо ви кажем как да направите чадърчето. Сгънете листа или картона на две през средата като за картичка. Преди това ако желаете можете да го оцветите в синьо, лилаво или жълто, но дори и да го оставите с оригиналния му цвят, пак ще се получи.

След това го оставете настрани и вземете 4 малки листчета за бележки. Най-добре ще е ако имате с различни цветове, но и с един и същ пак ще се получи добре. Сега трябва да сгъваме. За да се получи готино чадърче следвайте внимателно инструкциите. Поставете първото листче пред вас, най-добре на твърда повърхност, и го сгънете право през средата, но по диагонал. Трябва да получите триъгълник. После го разгънете и пак го сгънете, но по следния начин: хванете само едното крайче на листчето и го сгънете до чертата образувана от първата сгъвка. Трябва да получите малко триъгълниче, което обаче да не стига до долу на листа. След това направете същото и с другия край. Намажете първия с лепило, а втория подпъхнете под първия. Това е! Звучи трудно, но вижте колко лесно се прави!

Така направете с другите 3 листчета и накрая ги залепете по средата на вашата бъдеща картичка едно до друго. След което разрежете сламката наполовина и едната залепете точно под сгънатите листчета по средата. Готово – вече имате готино чадърче.

Накрая просто оставете въображението да ви води – нарисувайте слънце и плаж или пък море, или пък вие със семейството ви под чадъра, може и чайка... Всичко, което ви харесва и ви напомня за лятото! Това е – картичката е готова и е толкова свежа, че няма как да не се хареса на всички – дори и на самите вас.

По идея на http://krokotak.com

Ако обичате да си майсторите картички, вижте също:
4 креативни картички за хубава нова година
Свежарска картичка за подарък без повод
Стилна картичка за празници
Картичка със слон от балон за късмет направи и на любимите хора подари



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град