сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на мама за Коледа: нещо стилно за чашата с кафе

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо стилно за чашата с кафе

Аз детето | 2018-12-06

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо стилно за чашата с кафе

Ето че след вълненията покрай писането на писмото до Дядо Коледа и коледната украса и след като вече домът ви свети и искри на дневен ред идва и този въпрос. При това този въпрос е наистина основен. Сигурно си го задавате всяка година. Все пак ще е хубаво и най-любимият и обичан човек на земята също да получи малък подарък под елхата. Също така знаете, че добрият старец носи подаръци само за децата, така че за мама такъв ще трябва да изберете вие. Понякога обаче това е доста трудно и мама никак не помага, когато в повечето случай ви каже нещо като „Не искам нищо“ или „Не ми трябва нищо“. Вие обаче знаете, че трябва да има нещо!

Тогава най-вероятно започвате да се обръщате за идеи към интернет и нека ви кажем, че ако четете това сте попаднали на точното място. Нашето предложение към вас несъмнено ще се хареса на всяка майка, защото е стилно, полезно и най-важното изработено от самите вас. Убедени сме, че вашата мила майчица пие кафе или ако не кафе то със сигурност някоя гореща напитка като капучино, мокачино или пък дори и чай. При това сигурно сутрин често не ѝ остава време и най-вероятно си купува горещата напитка по пътя. Сами обаче знаете, че да се носи гореща чаша не е толкова лесно. Какво остава ако бързаш за някъде, най-вече за работа. От тази Коледа обаче мама вече няма да се чуди с коя ръка и как да хване чашата, защото вие ще ѝ подарите нещо наистина специално и полезно.

За да изработите стилния подарък ще ви трябват:

  • стар чорап (най-добре по-дебел, който никой вече няма да носи)
  • ножица
  • копчета
  • филц или пък ако нямате някакви блестящи стикери, мъниста
  • лепило за текстил (продава се дори и в супермаркетите)

Ето и как точно да го направите!

Отрежете тази част от чорапа, която обхваща крака преди глезена. Хубаво е той да е по-дълъг, за да може и вашият подарък да е по-дълъг, подходящ за всяка чаша. Около 4 пръста е най-добре. Също така е хубаво и да е широк колкото ръката ви.

След това с помощта на лепилото и материалите, които имате го украсете. Можете да изрежете снежинка от филц или пък да направите нещо като снежен човек от копчета. Можете да направите цвете от мъниста или просто да залепите тук и там малко мъниста и копчета. Вие най-добре знаете каква украса ще се хареса на мама. Важното е първо добре да я обмислите и след това да започнете да лепите.

Накрая оставете лепилото да изсъхне – най-добре за една нощ и сте готови! Подходяща опаковка, картичка (имаме много хубави идеи и за картички ето тук) и идеалният подарък за мама е готов! Вече ще може да носи горещата чаша с кафе без да се опарва и да се чуди как точно да я хване и повярвайте – винаги ще ви е благодарна за този коледен подарък!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град