сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | На снежния човек се доверете и дните до Коледа пребройте!

На снежния човек се доверете и дните до Коледа пребройте!

Аз детето | 2018-11-30

На снежния човек се доверете и дните до Коледа пребройте!

Макар вече всички да очакваме Коледа с нетърпение и дори да сме извадили коледната украса, най-голямото предстартово броене започва, когато дойде месец декември. Тогава вече ние с пълна сила очакваме и се вълнуваме, че Коледа скоро идва или по-точно след 23 дни. Разбира се, децата най-много обичат това. Те нямат търпение Коледа да дойде и да видят какво ще намерят под елхата и как ще се забавляват. Сигурно и вие като всички деца се чудите кога точно ще дойде Коледа и покрай вълнението загубвате бройката на дните. Е, това няма да стане, ако си направите красив и полезен коледен календар. Знаем, че винаги можете да си купите и от онези с шоколадчетата от магазина, но ще бъде много по-забавно и интересно да си го направите сами. При това тази година нашето предложение е още по-интересно. Освен да подсладите изминалия ден, ще можете и да разпалите коледното настроение с някои филм. Най-интересното е, че няма да знаете кой точно е той. Освен това календарчето ще бъде и като снежен човек. Красиво, нали? И се прави много по-лесно отколкото изглежда. Просто трябва да отделите един час и малко материали.

Ето и кои са те:

  • бяла еднократна чиния
  • черен лист (или пък бял лист и черен маркер)
  • панделка или прежда
  • тиксо
  • малко оранжева хартия (или бяла хартия и оранжев флумастер!
  • 8 копчета
  • тиксо
  • 24 смучещи се бонбона или пък други, но опаковани
  • 24 малки листчета
  • химикалка

Ето и какво точно да направите:

С помощта на молив или химикалка очертайте шапка. Най-лесно това ще стане ако очертаете квадрат и го изрежете, след това изрежете и един правоъгълник, който да е по-дълъг от квадрата. Ако е от черна хартия всичко е супер, ако ли не – оцветете и двете части в черно. А пък ако искате можете да изберете и друг цвят! След това залепете с помощта на тиксо (или пък лепило) правоъгълника за долната част на квадрата и готово – имате шапка! В края ѝ направете и малка дупка, в която да пъхнете панделката или преждата и завържете двата ѝ края. Така ще можете да закачите готовия календар.

После следва по-лесната част! Залепете така направената шапка на горната част на бяла еднократна чиния. От оранжева хартия изрежете нос и го залепете по средата на чинията. За очи с помощта на тиксо прикрепете две копчета, а останалите използвайте, за да накарате снежния човек да се усмихне. Ако решите можете и просто да нарисувате нос, очи и усмивка с флумастери – пак ще се получи хубаво. Накрая на самия ръб на чинията в кръг закрепете бонбончетата с тиксо! Не се притеснявайте – то няма да им навреди за хапване. Ако все пак искате – можете лесно да купите и 24 такива с индивидуални опаковки. След като залепите всяко с парче тиксо, върху самото тиксо напишете числата от 1 до 24 – за оставащите дни до Коледа!

Можете да оставите календара така, а можете да го направите и още по-забавен като заедно с бонбончето гледате и един коледен филм. За целта на 24 малки листчета напишете и заглавията на 24 коледни филма. Ако не се сещате за такива можете да използвате нашите предложения. Няма да ви ги описваме, защото сме сигурни, че не искате да четете, а да започнете с направата на календара, затова ни се доверете. Много са хубави!


1. „Смарт Коледа“
2. „Гринч“
3. „Замръзналото кралство“
4. „Ледена епоха“
5. „Коледа с Олаф“
6. „Почти Коледа“
7. „Чудото на 34-а улица“
8. „Договор за Дядо Коледа“
9. „Полярен експрес“
10. „Коледата на Чарли Браун“
11. „Коледата невъзможна“
12. „Коледна песен“
13. „Четири Коледи“
14. „Приятелите на Дядо Коледа“
15. „Осем герои“
16. „Капан за родители“
17. „Ноел“
18. „Животът е прекрасен“
19. „Хотел Трансилвания“
20. „Коледната песен на мъпетите“
21. „Тайните служби на Дядо Коледа“
22. „Цар Лъв“
23. „Кошмарът преди Коледа“
24. „Дядо Коледа срещу снежния човек“

Напишете имената на тези филми на еднакви по размер листчета – сгънете ги и ги поставете в пликче или кутия. След това всяка вечер, когато хапнете бонбончето, за да отбележите с един ден по-малко до празника изтеглете и едно листче и гледайте филма. Така няма да повярвате колко бързо ще дойде празникът и как всеки ден ще е щастлив, интересен и по-коледен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град