сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красив пролетен букет от хартия за празника на мама

Красив пролетен букет от хартия за празника на мама

Аз детето | 2017-03-02

Красив пролетен букет от хартия за празника на мама

Началото на март определено е наситено от красиви и прекрасни празници! Буквално вчера се кичихме с красиви мартенички и си пожелавахме да сме здрави и усмихнати през цялата година, ето че днес вече сме на друга вълна. Задаваме си един основен въпрос, направо въпрос на всички въпроси, а именно „Какво да подаря на мама за 8-и март?“. Знаем че е така! Затова веднага започваме да се включваме с интересни идеи. Знаем разбира се, че винаги можете да ѝ купите нещо, но смятаме, че ако го направите сами ще бъде много по-красиво и ценно, най-вече, защото никоя друга майка по света няма да има точно такова. Дори и още 20 деца да използват идеята, пак няма да е същото, защото както знаете, когато художник рисува картина никога не може да я нарисува абсолютно същата още веднъж. Така че ето и първата ни идея за уникален подарък. Тя е за по-малките от вас, защото е супер лесна и много свежа, но защо и по-големите да не можете да я направите!

За този красив пролетен букет ще са ви необходими:

  • различни цветове листа, като задължително трябва да имате и зелен
  • ножица
  • моливи за рисуване
  • лепило

Това е, няма да цапате нищо, а най-хубавото е, че този букет е на практика вечен и всеки път, когато мама го погледне ще се сеща, че има най-прекрасните деца на света.

Прави се лесно:

Първото, което трябва да направите е да сгънете цял зелен лист на ветрило. Знаете как става. Взимате листа, прегъвате съвсем малка част от него, обръщате го на обратно и отново го прегъвате, след това пак и така докато го сгънете целия. Накрая го взимате, съвсем леко го разпервате и правите една голяма сгъвка по средата, за да може после вашият букет да не пада. За по-ясно ето стъпките и в снимки. След това идва и весела част.

Сами решете от какви цветя ще е вашия букет: лалета, рози, кокичета и каквито още са любимите цветя на мама. А може пък и да комбинирате няколко. От подходяща за целта цветна хартия изрежете и подходящата форма на цветето, като разбира се първо го нарисувате, за да ви е по-лесно. Така например лалетата трябва долу да имат форма на кръг, а отгоре три върха. За кокичета е същото, само дето трябва да им нарисувате и малко детайли

След това просто лепите изрязаните цветчета по зелената хартия както и където намерите за добре и готово. Имате свеж и красив букет, който само чака да зарадва мама.

Снимки: krokotak.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град