сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на мама за Коледа: ароматни соли за вана

Какво да подаря на мама за Коледа: ароматни соли за вана

Аз детето | 2015-12-07

Какво да подаря на мама за Коледа: ароматни соли за вана

Дългоочакваните празници през декември наближават все повече и вече сме в трескава подготовка – украса на дома и елхата и писане на писмо до Дядо Коледа. Но като говорим за Дядо Коледа изниква един много важен въпрос: „Какво да подаря на мама за Коледа?“. Трябва да има нещо разбира се, защото тя е човекът на който винаги трябва да бъдем благодарни за всичко. Тя се грижи за нас винаги, дори понякога да ни се струва, че прекалява с грижите си. Мама е тази, която се грижи за нас денонощно, обича ни безкрайно и при всякакви обстоятелства ще застане на наша страна. Затова е задължително да има и нещо за нея под елхата. Но какво? Имаме една идея за вас, която да направите сами, защото знайте, още по-ценно ще е ако сте го изработили сами вместо да е купено наготово. Това са ароматни соли за вана, за които сме сигурни, че мама ще хареса и ще ги използва редовно.

Необходими материали:
1 чаша английска сол или наричана още магнезиев сулфат, можете да направите този подарък заедно с татко, за да може да осигури материалите по-лесно, такава сол продават в почти всяка аптека
половин чаша морска сол
1/2 чаша сода за хляб
ароматно или етерично масло с любимия аромат на мама – продава се в магазините за козметика
боя за храна
красиво бурканче

Как се прави:

В дълбока купа смесете двата вида сол и содата за хляб. След това добавете етеричното масло, но не цялото, само 4-5 капки стигат. След това и боята за храна също в такова количество и отново разбъркайте. Най-добре с лъжица или бъркалка, все пак не искате да си изцапате ръцете с боя, макар че ще миришат хубаво, нали? Също така обяснете на мама да не се притеснява, ако случайно има такива съмнения. Тялото и няма да се оцвети от солите, слагаме малко, колкото да изглеждат красиви и нищо повече.

След като сте разбъркали добре просто сложете солите в красиво бурканче, сигурни сме, че ще се намери такова вкъщи и готово. Можете да напишете и специална бележка и да я закачите на него за това с какъв аромат са солите и за какво са. Например: аромат на лавандула за добро настроение или друго каквото решите.

Забавлявайте се да направите соли с различен аромат и цвят и не забравяйте, че с тях ще благодарите на мама за всичко, което прави за вас. Сложете ги под елхата, сигурни сме, че ще остане очарована от подаръка.

Снимки: bitzngiggles.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град