зоокът

Начало | зоокът | Как да направим идеалната снимка на домашния си любимец

Как да направим идеалната снимка на домашния си любимец

Аз детето | 2020-02-18

Как да направим идеалната снимка на домашния си любимец

Всеки, който има какъвто и да е домашен любимец, ще ни разбере, когато кажем, че обожаваме да снимаме любимците си и понякога да ги показваме. Навън, вътре, как ядат, как спят, как си играят или просто както си стоят. Но всеки, който се е опитвал да снима любимото си животинче, също така знае колко трудно е това. То не застава като нас усмихнато за снимка и гледащо право в обектива. То се разсейва, чуди се какво става, любопитства какво ще му правите, а още по-често просто не му пука и си прави каквото винаги си е правило. Да вземем например кучетата – след известно време и определени усилия от ваша и от тяхна страна можете да накарате кучетата да сядат, да ви носят пръчката, но можете ли да ги научите да позират за снимка? Абсурд! А котките и другите животни пък съвсем не може. И все пак има няколко трика с които можете значително да подобрите снимката на домашния любимец.

Най-добрият съвет е да коленичите до височината на вашия любимец, особено ако е куче или коте. Така освен, че ще привлечете вниманието му, и той ще ви гледа или поне няма да е обърнат с гръб или още по-долната част към вас и самата снимка ще стане по-добра и няма да изглежда все едно сте го снимали от хеликоптер или летяща чиния. Той ще е в основата на снимката, а не все едно е страничен обект, попаднал там случайно. :-)

Според експертите фотографи е добре да издавате и шум. Например при снимането на кучета, казват те, ако мяукате освен, че кучето ще задържи погледа си върху вас, ще изправи ушите и тялото си и ще изглежда по-величествено. За нас лично е малко странно това, но пък ще го опитаме, животът трябва да е забавен. А освен това домашните любимци са доста любопитни, така че ако издавате звуци, те най-вероятно ще ви погледнат!

Никое кученце не може да устои на „вкусно“ изглеждаща стара обувка или играчка за дъвчене. Така че ако решите да снимате малкия си палавник, предложете му някоя играчка и той ще бъде толкова зает да я изучава, че няма да забележи, че искате нещо от него и да ви прави напук. Освен това снимките на играещо си кученце или котенце винаги са хубави и очарователни.

Все пак знайте, че някой животни са толкова пакостливи и умни, че дори да правите шумове, да им давате играчки, те пак ще се противопоставят на вашите снимки. Но има решение и на този проблем. Просто ги изведете навън или ги дебнете да правят нещо интересно, така според нас стават най-чудесните снимки и в никакъв случай позирането не е по-добро от тях.

А сега вижте и нашите снимки, които получихме благодарение на съветите. Как смятате, справили ли сме се?

Вижте още:
Най-новата мода: медуза за домашен любимец



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град