игри за навън

Начало | игри за навън | Двамата рибари

Двамата рибари

Павче Стефанова | 2013-08-30

Двамата рибари

Това е нещо като народна топка, обаче консулите са рибари, а децата, които са вътре – рибки. Когато някой рибар уцели рибка, тя излиза и застава близо до него.
Победител от рибките е тази, която е уцелена последна, а от рибарите – този, който е събрал повече рибки.

А ако някои е забравил как се играе на народна топка, ето правилата:
Играта на "Народна" е много популярна. Подходяща е и за по-малки и за по-големи деца и е идеална за пролетта, лятото и есента, при сухо време.
Могат да играят 4-6-10 деца. Разделят се на два отбора и всеки отбор избира свой капитан (консул).
Отборите заемат предварително уточненото си игрално поле. Капитаните на двата отбора застават зад крайната линия на противниковия отбор. Правото на игра с топка се определя чрез жребий. Целта на всеки отбор е чрез подаване или подхвърляне със своя капитан да се улучат и извадят от игра противниковите играчи. Ударен, но неуспял да хване топката, отива зад крайната линия на своя капитан. Ако топката остане в игралното поле на ударения, то правото да продължи играта има неговия отбор. При напускане на топката извън очертанията на игрището, право на игра с нея има отборът, от чиято страна е излязла.

Вижте още:
Математика с топка
Седмицата с топка
Виенска (за момчета и момичета които обичат футбола)

 



Коментари
2 коментара

Биляна Иванова, 11 г.,

Публикувано на 10.11.2013

Тази игра много ми хареса. Много обичам да играя на народна топка и със сигурност ще пробвам и играта Двамата рибари. Ще помоля треньора по физическо да я играем вместо народна топка някой ден. Обещавам.

Priqtelka Stefanova, 12 г.,

Публикувано на 23.11.2013

Радвам се, че ти харесва играта.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град