игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме пингвинче в стил „kawaii“

Да нарисуваме пингвинче в стил „kawaii“

Аз детето | 2019-10-31

Да нарисуваме пингвинче в стил „kawaii“

Няма човек по света, който да не признае, че пингвините са сладури. Те се движат смешно, плуват сладко и ако можеше да ги имаме като домашни любимци, веднага щяхте да зарежете мечтата си за куче и да искате пингвин. Признайте си! Докато чакаме това да се случи, да измислят някакви вълшебни стаи за пингвини или нещо подобно, можем да се задоволим с това да ги рисуваме и то по възможно най-сладкия начин, в стил „kawaii“. Освен че е лесно е и нещо ново, опитайте, може пък да ви хареса!

Kawaii в превод от японски означава „сладко“. Издигането на „сладкото изкуство“ в японската култура започва през 1970 г. като част от нов стил на писане. Много тийнейджърки започват да използват механични химикалки, които правят изключително гладки линии и традиционното японско писане става много по-различно. Момичетата започват да добавят и малки рисунки – сърчица, звезди и букви от латинската азбука към текстовете. Така се ражда kawaii и изкуството бързо се разпространява не само в Япония, но и по целия свят под формата на детски сериали, видеоигри и популярния анимационен герой Hello Kitty, който днес е световноизвестен образ. „сладкото изкуство“ е станало всекидневие в света на японците. Те използват думата kawaii за всичко, което харесват, както ние използваме думата „готино“. А това пингвинче определено си е готино!

За да го нарисувате разбира се първо ще ви трябват лист и моливи. Истинските художници в този стил препоръчват да се рисува на квадратен лист и с много тънък черен молив. Естествено като за първи път, можете и с каквото имате под ръка, пак ще се получи чудесно. Първото, което трябва да направите е да нарисувате един огромен овал, който да заема почти целия лист. След това в този овал рисувате по-малък, като той трябва да започва от средата на големия. След това просто рисувате очи, човчица, малки крилца отстрани и крачета. Лесно, нали ви казахме!

За да е наистина в стил kawaii обаче трябва да има и някои детайли. Сладки панделки отстрани, кацнало малко птиче на главата или пък килнат настрани цилиндър. Може да държи балон или цвете и задължително трябва да изглежда щастливо. Японците казват, че подобни пингвинчета са много подходяща рисунка за ръчно изработени картички за рожден ден, защото те носят щастие и благополучие. А и така доказвате на приятелите и семейството си, че ги обичате. Така че ето и идея за следващата картичка за рожден ден. Лесно и красиво!

Забравихме да ви кажем, изобщо не е задължително да оцветите пингвина, можете да го оставите и черно бял, даже е задължително, нали и те самите са такива!

Снимка: tinkerlab.com

Вижте още:
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел
Да нарисуваме Гъмбол лесно и чудесно
Да нарисуваме Мики Маус лесно и красивоКоментари
2 коментара

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 01.01.2017

направих всички.и е яко

Ивена Иванова Йорданова , 9 г.,

Публикувано на 20.11.2018

Много е хубаво

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град