малък готвач

Начало | малък готвач | Апетитен френски десерт с плодове

Апетитен френски десерт с плодове

Мирела Любенова | 2017-01-27

Апетитен френски десерт с плодове

Какво ще кажете да се пренесете във Франция и да подарите на себе си и семейството, приятелите едно вкусно и приятно изживяване за всички сетива. Дори не е нужно да излизате от вкъщи или да пътувате много далеч. Просто трябва да си купите необходимите продукти и да приготвите този апетитен френски десерт с плодове. Особено подходящо занимание за идващите почивни дни. Прави се лесно и приятно, а накрая и самите вие ще останете изненадани от резултата и вкуса.

Необходими продукти:
половин чаша топла вода
3 супени лъжици мед
5 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
1 пакетче ванилия
2 супени лъжици канела
10 филийки хляб
любимите ви плодове
кисело мляко

Ще ви трябват и:
тавичка
купа
лъжица
хартия за печене

Начин на приготвяне:

Накъсайте хляба на късчета. Каквито успеете, въобще не е нужно да са равни по размери! След това направо го поставете в тавичката, която преди това сте постлали с хартия за печене.

В голяма купа сложете топлата вода и меда и с помощта на лъжицата разбъркайте. Към тази смес добавете яйцата, ванилията и канелата и отново разбъркайте, така че всичко да се смеси хубаво. След това просто залейте хляба със сместа и леко го притиснете отгоре, така че да потъне в нея. Оставете го настрани за около 20 минути хубаво да попие от ароматната смес.

През това време вие можете да си приготвите плодовете, да ги измиете, обелите и нарежете ако е необходимо. Използвайте поне три вида, така ще стане много вкусно. Ние избрахме къпини, малини и ягоди, но вие можете да го приготвите с каквито плодове обичате. Всички са подходящи.

След като сте готови с тях, просто ги наредете отгоре върху хляба, дори и да плават леко заради течната смес, не се тревожете, когато се изпече сладкишът, изобщо няма да изглежда като плодова супа. Накрая сложете цялата тава, като внимавате във фурната и я включете на 180 градуса. Печете не повече от 45 минути. След това извадете – изглежда много апетитно, нали?

Можете да си го хапвате както топъл, така и студен. Този френски сладкиш идеално си върви с малко кисело мляко и мед върху всяко парче, както и с приятни почивни дни! Бон апети!

Опитайте още:
Плодове с шоколад
„Плодов танц“ – десерт на бърза ръка
Плодов „сладолед“ за закуска
Домашни желирани плодови бонбони
Шарени плодови шишчета за парти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град