Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 занимателни електронни игри за най-малките

5 занимателни електронни игри за най-малките

Аз детето | 2021-01-04

5 занимателни електронни игри за най-малките

Естествено е да се стремим по всякакъв начин да не предоставяме достъп до никакви екрани поне на най-малките ни деца, които все още ни слушат и можем лесно да им забраним това, което смятаме, че е лошо за тях. От друга страна в днешно време, когато почти всичко, което правим го правим през екран, е трудно да обясниш на детето си защо ти можеш, а то не! Освен това винаги е по-добре да помагаме на малките да откриват света с наша помощ и в нашата компания, а не когато малко пораснат от „по-отворените“ си приятели и съученици. Затова сега ви предлагаме този специално подбран списък от 5 електронни игри, които са интересни, занимателни и не особено дълги. И най-важното, можете да играете заедно с най-малките и да им представите света на електронните игри заедно, а не детето да ги открива само...

Chuchel

PC, iOS, Android

Amanita Games са много известни със своите прекрасни малки приключенски/пъзел игри, като Machinarium, Botanicula и Samorost. Но Chuchel изглежда не е толкова известна и някак си повечето деца я пропускат, въпреки че е нашият абсолютен фаворит от тази компания. И голяма част от причината е колко е забавна за най-малките. Вместо да бъде непрекъсната история, която подрастващите може да следят трудно, пъзелът с насочване и кликване Chuchel е по-скоро като епизоди на любим анимационен филм. Във всяко ниво се опитвате да помогнете на главния оранжев пухкав герой да се докопа до череша, докато трябва да преодолява различни препятствия. Радостта тук е да кликнете върху всичко, само за да разберете какви забавни събития ще се развият – до такава степен, че прекалено ранното намиране на правилното решение най-вероятно ще ви накара да рестартирате нивото в опит да намерите повече от „грешните“ начини и да се забавлявате. Така че вземете таблета и опитвайте различни идеи в играта, това е прекрасен начин да прекарате малко време за семейни игри.

Epistory: Typing Chronicles

PC

Epistory: Typing Chroncles изглежда като чудесен начин за навлизане в света на компютрите, писането на клавиатура и всичко електронно. Игрите за писане не са нови. Най-легендарната такава игра датира от 1999 г. От Fishing Cactus Games обаче са направили далеч по-модерна и красива екшън-RPG игра, в която се борите с посегателства срещу враговете или премахвате препятствия, като пишете думи на клавиатурата. Всички замъци и герои пък във вид на разгъващо се оригами са особено интересни за малките хлапета. Освен това има прекрасни детайли, като въвеждането на „ОПЦИИ“ във всеки един момент ще отвори съответното меню. Най-хубавото е, че макар играта да е на английски, можете сами да добавите думи за писане и да играете на който си поискате език. Това очевидно прави ученето на думи и писането на клавиатура, нещо което днес всеки трябва да умее, много по-привлекателно за децата, които са научили азбуката, но играта е интересна и предизвикателна и за възрастни.

Traveller’s Tales’ Lego Games

Xbox, PlayStation, iOS, Android, PC, Switch

Игрите на Лего, дори и в електронна среда винаги са били любими на децата, всеки се досеща защо! Но тъй като основната Lego Star Wars е масивна, завладяваща екшън игра, в която децата често губят търпение и зарязват, заради дългата история от компанията пуснаха десетки изключително приятни заглавия, свързани с много различни франчайзи с далеч по-забавни и кратки историйки. Докато разработчиците Traveller`s Tales могат да бъдат наказани за намаляващата възвръщаемост на франчайза и неговия странен неуспех да адресира ключовите проблеми с всеки един от тях (контролите на превозното средство, отказът да ви позволи да настроите камерата, за да видите какво правите в ключови моменти, случайният начин на превключване между персонажи, които могат да се играят, и много други), това не променя факта, че те произвеждат огромни, детайлни и завладяващи игри, които се харесват еднакво и на възрастни и деца.

Но за по-малките препоръчваме да избягвате заглавия като Jurassic Park, Indiana Jones и Pirates Of The Caribbean, И определено не докосвайте The Lego Movie Videogame, която успява едновременно да съсипе цялата забава и да бъде дълбоко скучна игра сама по себе си. Ако обаче искате няколко часа за забава с любимото Лего в електронна среда. Ако искате събиране на монети, решаване на пъзели препоръчваме Lego Marvel Super Heroes, Lego Star Wars III и нашите абсолютни фаворити, Lego Harry Potter Years 1-4.

Всяка от тях още със стартиращия екран ще накара вас и детето ви да вземете по един контролер и да скочите във фантастични светове, разбивайки и събирайки пъзели, решавайки логически задачки и малко екшън битки, докато безкрайно превключвате между огромни списъци с герои от любимите ви филмови франчайзи.

Subnautica

PC

На пръв поглед Subnautica не изглежда като подходяща игра за деца. Това е симулация за оцеляване, разположена в извънземен свят, с изграждане на база, сложно изработване и сюжет за изследване на кораб и руини на извънземни. Въпреки това, това е и игра за плуване в океана и намиране на наистина готини същества. По-малките деца няма да се справят сами с повечето от нивата, но седнали до вас на дивана ще бъдат увлечени от случващото се. Част от гения на разработчика Unknown Worlds е комбинацията от разпознаваеми подводни биоми като водорасли, коралови рифове, примесени с извънземни същества, които обикалят около познати риби, ракообразни и мистериозни обитатели на най-дълбоките води. Откриването им, а след това плуването след тях е абсолютно увлекателно за малките любопитковци. Ще гледат с вас с широко отворени очи, а се пригответе и да им превеждате някои интересни факти за земните животни.

ABZU

PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Ако не искате малките ви да се бъркат с извънземни същества, ABZU е играта за вас. Тя включва подводните видове на Земята, но без някакви особени мисии и нива. Нейната сюжетна линия е двусмислена, но се свежда до това, че сте водолаз, плувате през подводни извънземни камери, решавате много прости пъзели, за да отворите врати или да освободите повече живот във водите. Той пресъздава точно стотици разпознаваеми риби и подводни бозайници, като можете да плувате сред тях, а и върху някои от по-големите видове. Което означава, че има магически моменти, като да се придържате към перката на делфин или да придружавате леопардова акула, докато ловува по-малки риби. Или когато изскачането ви от водата вдъхновява група косатки да направят същото... Спира дъха.

Има начини да научите имената на всяко същество, което срещнете, което прави играта идеална за любознателни умове, особено ако вашите деца преминават през тази неизбежна фаза, за задаване на много въпроси, но повече от всичко, това е красива, спокойна, релаксираща игра, интересна и за малки, и за големи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град