интересно

Начало | интересно | Знаете ли какво е трабант? В Трявна ще има интересно шествие с легендарния автомобил

Знаете ли какво е трабант? В Трявна ще има интересно шествие с легендарния автомобил

Аз детето | 2021-05-29

Знаете ли какво е трабант? В Трявна ще има интересно шествие с легендарния автомобил

Трявна е домакин на националния „Трабант фест“. Членовете на клуба на собствениците и привържениците на легендарния автомобил по традиция всяка година показват ретро автомобилите. Фестивалът на трабантите ще продължи до късно вечерта с шествие по улиците на Трявна. Ивайло Антов от Велико Търново има в колекцията си близо 100 трабанта. С годините хобито му постепенно се превръща в начин на живот и вече няма ден, в който да не покара или ремонтира някой от автомобилите. Наскоро кандидатствал и за книгата на рекордите на „Гинес“, като собственик на най-много трабанти в света.

„Първият трабант съм си го купил 90-а година, преди 30 години. Страстта ми е от семейството, дядо ми е бил трабантаджия и аз покрай него. Носи ми удовлетворение като пътуваш из България да спират хора, да се снимат с теб, да махат по магистралата. Атрактивно е, защото не всеки ден се вижда трабант да се кара. Аз моя го карам ежедневно, основна кола ми е. Всеки ден ми е с трабанта свързан, било да се ремонтира, да помогна на някой, ежедневието ми минава с трабантите“, сподели Ивайло пред Bulgaria ON AIR.

Собственици на трабанти и привържениците на легендарното возило гостуват в Трявна за четвърти път. На фестивала тази година показаха пред публиката над 70 автомобила.

„Мъчим се да създаваме за града и за любителите на марката „Трабант“ такива събития, които радват града, радват всички посетители, радват собствениците на трабанти и създават настроение у хората. Смятам, че това е една история, която трябва да се съхрани във времето. Тук почти всички коли са над 30 години, някои и над 40. Мотивацията е това, че виждаш нещо, което си направил със собствените си ръце и най-важното нещо е да създаваш усмивки в хората“, заяви организаторът на събитието Илиян Кунчев.

Собствениците на ретро возилата се радват, че отново могат да се събират и да показват трабантите си и се надяват държавата да предприеме действия, с които да освободи ретро автомобилите от данък, каквато е практиката в други европейски държави.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град