интересно

Начало | интересно | Скоро ще можем да опитаме сини банани с вкус на ванилия

Скоро ще можем да опитаме сини банани с вкус на ванилия

Аз детето | 2021-04-29

Скоро ще можем да опитаме сини банани с вкус на ванилия

Сини банани с вкус на ванилия настъпват към Европа от индонезийския остров Ява. Те са много устойчиви, оцеляват при температури от 0 до 44 градуса, така че могат да растат и по нашите ширини. Индонезийците отглеждат този вид банани от години, но те са малко известни извън тази страна и Хавай, където също се отглеждат. Срещат се и в Австралия, Фиджи и Централна Америка.

Цветът им не е единствената необичайна характеристика. На вкус са по-наситени от обикновените банани и напомнят на ванилия, така че често се използват за приготвяне на естествен сладолед. Затова и на Хаваите го наричат и бананов сладолед, пише „Спутник Мундо“, цитиран от БГНЕС. Цветът на този банан се променя от син през синьо-зелен до бледожълт, когато е напълно узрял. Изненадващо, този банан не е широко разпространен, въпреки че е много устойчив и може да вирее при температури от 0 до 44 градуса, въпреки че идеалните условия за него са тропическите, около 40 градуса.

Нужна му е много вода и отнема само девет месеца от засаждане на семената до порастването му. Недостатъците му са, че изисква много място, тъй като има много дълъг и здрав корен.

Прочетете още:
Защо маймуните обичат банани?Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град