сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За повече настроение си направете тази великденска гирлянда

За повече настроение си направете тази великденска гирлянда

Аз детето | 2024-04-15

За повече настроение си направете тази великденска гирлянда

Великден не е само за великденски кошници, яйца и шоколадови зайци, но и за лесни великденски занаяти! Деца от всички възрасти ще харесат тази забавна великденска гирлянда. Това е чудесен начин да се забавлявате, да празнувате и да бъдете креативни едновременно. Тази гирлянда от великденски яйца може да се използва и като обратно броене до празника. Освен това създава много настроение за всички, дори и да не си го признават. Можете с нея да украсите не само дома си, но и класната стая. Ще е забавно да я направите с целия клас.

За украсата ще ви трябват:

  • цветен картон – използвахме розов, жълт и зелен;
  • молив;
  • ножица;
  • перфоратор;
  • забавни стикери;
  • връв или канап;
  • форма за бисквитки във формата на яйце, която да използвате като шаблон.

Ето и как да я направите:

Започнахме, като нарисувахме форми на великденско яйце върху картона. Очертахме форма за бисквитки във формата на яйце за по-лесно, но можете да нарисувате яйцата на ръка, ако нямате форма за бисквити.

След като начертаете фигурите на яйцата върху хартията, изрежете ги с помощта на ножицата. След като фигурите на яйцата са изрязани, е време да се захванете с декорирането!

Залепихме стикери върху яйцата. Това беше фантастична дейност за упражняване на фини двигателни умения. Ако нямате подръка стикери, може и да нарисувате яйцата с каквото ви харесва – моливи, флумастри, пастели...

След като всички яйца бяха украсени, с перфоратор добавихме две дупки в горната част на всяко яйце. Това беше още една страхотна дейност за фини двигателни умения и брилянтна възможност за укрепване на мускулите на ръцете – много важно за овладяването на почерка по-късно.

След като направихме по две дупки във всяко яйце, дойде време да нанижем яйцата на връв, за да може гирляндата да се окачи на стената.

След като нанижете всички яйца на връвта, е време да окачите гирляндата и да се възхищавате на цветната си творба! Ние окачихме нашата на стената, но щеше да изглежда толкова цветна и забавна на прозореца или дори под рамката на вратата. Можете да използвате всички цветове от цветовата палитра или дори да използвате забавни стикери. Може би малко стикери за великденски зайчета и моркови, за да направите тази не само гирлянда за яйца „направи си сам“, но и за великденско зайче и гирлянда от моркови. Това е вашата гирлянда за великденски яйца, направете я толкова празнична и шарена, колкото искате.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град