сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | От шоколадови яйца в готини светулки

От шоколадови яйца в готини светулки

Аз детето | 2024-03-19

От шоколадови яйца в готини светулки

Обичате ли шоколадови яйца? Когато ние бяхме малки ги обожавахме и то не заради самото яйце, а заради играчките вътре. Даже ги колекционирахме, но ако знаехме какво можем да направим с контейнерчето от играчката, нямаше да изхвърлим толкова много. След като видяхме тази идея си купихме яйце специално, за да я направим. Така че следващия път, когато ви зарадват с шоколадово яйце, запазете и вие жълтото нещо от играчката и направете с него една супер готина светулка. Ще е по-хубава дори от самата играчка. Забавна за направа и забавна за игра. Ето и как!

За една светулка ще ви трябват:

  • електрическа чаена свещ
  • контейнерче от яйце
  • плюшени телчета
  • крафт очички
  • 13 мъниста
  • ножица
  • лепило
  • картон

Ето и как се прави:

1. Разтворете яйцето на две. Поставете по-дългата част от яйцето върху дебело парче картон или дебела постелка, за да запазите плота. С помощта на ножица пробийте 4 дупки отстрани на яйцето. Разбира се внимавайте, ако не можете, помолете някой възрастен. Наборът от дупки по-навътре по дължината на яйцето има по-късо разстояние между тях. Тези дупки са мястото, където ще бъдат разположени краката. Пробийте 2 дупки в по-късата страна на другата половина на яйцето. Това също е за краката.

2. Обърнете по-дългата половина от яйцето и пробийте четири дупки в една линия, като започнете приблизително един пръст от ръба на яйцето. Тук ще се закрепят крилата. Тези дупки трябва да се подредят срещу предишните дупки.

3. Обърнете по-късата половина яйце и пробийте 2 дупки в една линия приблизително един пръст от ръба на яйцето. Това е мястото, където ще се прикрепи антената, подравнявайки се с крилата на по-дългата половина на яйцето. Тези дупки трябва да се подредят срещу предишните дупки.

4. Отрежете около 50 сантиметра от плюшено телче. Прокарайте надолу в първия отвор от Стъпка 3 и обратно от втория отвор. Извийте ръбовете навън и надолу. Това е антената.

5. Отрежете 20 сантиметра от плюшено телче. Може същото, може и такова с друг цвят. Прокарайте надолу в набор от отвори от стъпка 1 и го извадете обратно. Повторете за втория комплект дупки и отново за набора дупки на по-късата половина на яйцето. Извийте краката навън, нагоре и навътре.

6. Прокарайте цялата дължина от вътрешната страна на крайния отвор (от стъпка 2), като запазите малко от края вътре в половината яйце. Нанижете 13 мъниста на това плюшено телче, след което го върнете обратно през дупката. Извийте в заоблени форми на крила.

7. С помощта на лепило залепете две големи движещи се крафт очички на по-късото яйце, точно под антената, и оставете лепилото да изсъхне напълно.

8. Поставете „пламъка“ – чаената свещ, работеща с батерии, в по-големия край на яйцето. И го затворете.

Готово. Имате супер готина светулка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град