новини детски

Начало | новини детски | Вълшебна нощ с книгите за Хари Потър ще бъде отбелязана и в България

Вълшебна нощ с книгите за Хари Потър ще бъде отбелязана и в България

Аз детето | 2016-02-01

Вълшебна нощ с книгите за Хари Потър ще бъде отбелязана и в България

За втора поредна година международната Нощ на книгите за Хари Потър ще бъде отбелязана и в България. На 4 февруари, от 18 часа в столичната книжарница „Хеликон Витоша“ на бул. ‚Патриарх Евтимий“ 68 ще се съберат почитателите на момчето магьосник у нас, за да споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Специален гост на събитието ще е актьорът Станислав Яневски, изиграл Виктор Крум, във филмите за Хари Потър. Той ще влезе в ролята на почетно жури на конкурса за най-атрактивен костюм, вдъхновен от света на момчето-магьосник.

В световен мащаб инициативата е на британския издател Bloomsbury, а у нас се случва благодарение на „Егмонт България“. Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. По време на Нощта на Хари Потър магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя“. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, „Егмонт“ ще подгрее атмосферата за „Нощта на магиите“, като посети няколко столични училища. Издателството отправи специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на Нощта на книгите за Хари Потър.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на издателството за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град