приказки от деца

Начало | приказки от деца | В света на сънищата

В света на сънищата

Христина Петрова | 2011-05-24

Живял някога един черен котарак на име Лъки. Той обикалял из света. Един ден както си вървял срещнал Пепеляшка.Тя била принцеса, но си търсела принц. Организирала бал в двореца. Лъки решил да отиде на бала, но нямал какво да облече. Легнал на една пейка и се разплакал. След малко се появил котарака в чизми. Той го попитал защо плаче, а Лъки му отговорил, че нямал какво да облече за бала. Котаракът в чизми му казал, че ще му даде неговите дрехи, но трябва да му ги върне до 12.00 часа. Лъки се съгласил.
Отишъл на бала. С Пепеляшка заедно танцували, говорели си и накрая станало 12.00 часа. Лъки веднага избягал и отишъл при котарака в чизми. Върнал му дрехите.

След време Лъки се разхождал из гората и срещнал Снежанка и седемте джуджета, но те не му обърнали внимание. Минали ден-два и Лъки срещнал малката русалка превърната в човек. Тя плачела. Лъки я попитал защо плаче, а тя му отговорила, че след два дена ще се превърне в русалка, а тя не искала. Казала му и че може да прехвърли опашката си на друг човек или животно, но ако се съгласи някой. Лъки се съгласил и Ариел прехвърлила магията на Лъки и тя си останала завинаги човек, а Лъки станал русалкокоте.

След два дни Лъки видял Аладин и вълшебното му килимче и го помолил да го закара с килимчето до брега на морето, за да може да отплува. На Лъки му излязла опашка на русалка и отплувал. Имал много приключения, но в морето било и много страшно.
Един ден една акула го подгонила тъкмо да го изяде и Лъки отворил очи и се оказало, че това е просто един обикновен сън пълен с приключения.

Вижте още:
Детето на Пепеляшка
Балът на Пепеляшка
Търсенето на Пепеляшка
Глупавият котарак
Песента на Аладин и принцеса Ясмина
 



Коментари
1 коментар

петър Добрев, 11 г.,

Публикувано на 25.05.2011

Много е хубава приказката!! Браво заслужаваш да спечелиш!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град