Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | В интернет за една минута

В интернет за една минута

Аз детето | 2018-06-07

В интернет за една минута

Времето е странно нещо – понякога ти се струва, че върви толкова бавно (особено ако си в училище в скучен час), а понякога имаш чувството, че само да мигнеш и нещо приятно вече е свършило. Въпреки това обаче то си тече по един и същи начин – поне според науката. Ние обаче все още не сме сигурни в това. Чудите се защо ли? Сега ще разберете, но първо ни кажете какво успявате да направите за една минута. Не много, нали? Може би сте успели да прочетете текста дотук, да сте си отключили телефона, но пък определено не става да си измиете зъбите, да хапнете, да разкажете нещо на някого. Определено за една минута не могат да се случат много неща, но в същото време и могат. Чудите се как ли? Ами в интернет! Понякога имаме чувството, че в мрежата времето тече по различен начин. За една минута често ние дори не можем да отключим телефона си, защото не натискаме достатъчно добре или пък той се бави. За една минута дори не можем да си измием ръцете, защото е хубаво просто да се търкат по-дълго със сапуна.

В интернет обаче времето като че ли тече различно. Защо ли? Защото за една минута стават изключително много неща! При това всяка година по два пъти специалисти от различни страни се събират, за да направят обобщение на това нещо. Представете си само колко е важно! По този начин те съставят списък на световните технологични тенденции. Иначе казано – на това, което ние всички правим в интернет. Това се прави, за да може всеки един сайт да се ориентира какво да промени и подобри, че да остане харесван. Така например ако преди 8 години имейлите са били най-популярните за бързи съобщения, днес хората все по-често искат да използват чатове или коментари. В същото време ако искат да изпратят нещо сигурно, което да бъде видяно само от един човек – пак използват имейла. Това е важно за всеки, който иска да прави нещо в мрежата – различно от просто да се забавлява.

Въпреки това, да знаеш какво става за една минута на мястото, което всички ежедневно посещаваме и то много често, по-често отколкото трябва понякога е интересно и определено забавно. Така че ние успяхме да се доберем до този „свръхтаен“ доклад и ще ви споделим, защото.... Просто е трудно да се повярва какво всъщност може да се случи за една минута!

Не знаем дали въобще умът ви може да го побере, защото нашият не успя съвсем, но за една минута в мрежата се правят 159 840 000 търсения на нещо, освен това се изпращат 1 641 600 бързи съобщения и то само в една социална мрежа, а също така хората получават и прочитат по 8 078 400 имейла. При това тук въобще не се брои досадният спам, а само важните имейли изпратени от някой твой познат. Какво да кажем пък за видеото и картинките. Само си представете, че за времето в което сте прочели това в YouTube са изгледани 4,3 милиона видеа, а като цяло в интернет са качени 2,4 милиона картинки на кучета, котки, хора, камъни и какво ли още не. Кликовете пък дори не се броят, защото ами невъзможно е да се направи. Не че не са опитвали, но компютърът, който се е опитал да го изчисли и който е доста мощен не е издържал и е изгорял.

Има още много статистики, но смятаме, че това ви стига. Защото ако продължаваме да се опитваме да ги намерим и осъзнаем и нашите мозъци ще изгорят. Както виждате за една минута могат да се случат много неща, особено в интернет!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град