За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Учениците ще почиват 4 дни за Деня на будителите

Учениците ще почиват 4 дни за Деня на будителите

Аз детето | 2020-10-20

Учениците ще почиват 4 дни за Деня на будителите

С ден повече ще бъде есенната ваканция на учениците. Вместо да почиват само три дни – от 30 октомври до 1 ноември, неучебен ще бъде и 2 ноември, става ясно от публикация във Фейсбук на председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ Диян Стаматов.

„2 ноември – понеделник е неприсъствен ден за учители и директори в училищата. Според тълкуването на Социалното министерство и разпоредбите на чл. 154 от КТ“, пише Стаматов. Предстои изменение на графика за учебното време от Министерството на образованието и науката (МОН).

След това са Коледната и междусрочната ваканция. Първата е от 24 декември до 3 януари – 11 дни. Между двата срока почивката е пет дни от 30 януари до 3 февруари включително.

Вторият срок пък има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7-и и 10-и клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град