Лаборатория

Начало | Лаборатория | Цвят тук, цвят там: веселие с цветна лаборатория

Цвят тук, цвят там: веселие с цветна лаборатория

Аз детето | 2022-04-26

Цвят тук, цвят там: веселие с цветна лаборатория

Има ли дете по света, което да не обича да играе с вода? Не, не се чудете за отговора той е: не! Играта с вода е любима на всяко дете по света, независимо откъде е и какви други играчки има. Особено пък през горещото лято. Тогава всеки иска да има колкото се може по-голям досег с прохладната вода. И ако родителите ви често казват, че не е хубаво да седите много в морето или басейна, то какво ще кажете все пак да имате досег до водата и при това забавен и научен. Тогава те копче не могат да ви кажат. За тази цел ще ви дадем една интересна идея как да си направите цветна лаборатория. Тя може да бъде направена навсякъде, в двора, пред блока, на плажа. Само ви трябват малко материали и разбира се много вода. Особено е подходяща за горещите летни дни, които са с нас в момента.

Първото, което трябва да направите за вашата лаборатория е да съберете инвентара. За тази цел отидете в кухнята и разгледайте какво има и все пак попитайте за разрешение да го използвате: чашки, лъжици, бъркалки, шприцове, капкомери дори, купички... Всичко това ще направи цветната ви лаборатория прекрасна. След това ви трябват и „химическите“ елементи: водни боички, сапун, веро за съдове, кетчуп – всякакви цветни течности ще свършат работа. Накрая си сложете една престилка и можете да започвате.

За начало ние сипахме вода в няколко купички, след това към всяка добавихме различен цвят водни течни боички. Избрахме тях, защото са евтини и цветовете им са много ярки. Нужни са само 2-3 капки във водата, за да получим чудесен интензивен цвят. След това забавата просто започна.

Преливайте цветната вода, където решите, смесвайте цветовете един с друг, добавяйте веро, кетчуп – бъркайте и наблюдавайте какво става с цветовете. Като едни истински учени можете дори да си намерите хубава тетрадка, в която да записвате какво става с цветните ви опити. А защо не дори и да си направите видео за спомен. Преливайте, изливайте, смесвайте и изучавайте.

Това е най-хубавата, мокра, цветна и забавна игра, която трябва да опитате това лято. Сигурни сме, че поне за няколко часа ще загубите представа за времето и ще се забавлявате невероятно много!

Вижте още:
Да разкрием тайната на красивите цветове на цветята
Защо пеперудите са така цветни и красиви?
Тайната на цветните пастели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град