новини детски

Начало | новини детски | Тази събота и неделя над 200 деца ще премерят сили в Националната олимпиада по ментална аритметика

Тази събота и неделя над 200 деца ще премерят сили в Националната олимпиада по ментална аритметика

Аз детето | 2021-06-17

Тази събота и неделя над 200 деца ще премерят сили в Националната олимпиада по ментална аритметика

На 19 и 20 юни, 2021 г., възпитаниците на SmartyKids ще вземат участие в Националната Олимпиада по ментална аритметика. На събитието малките участници ще се състезават в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древното китайско сметало „абакус“.

За разлика от предишната Олимпиада, този път децата ще премерят сили в специално адаптирания за целта онлайн тренажор. По този начин се вземат всички мерки, за да се избегне струпване на стотици хора в едно пространство. Онлайн форматът няма да представлява пречка събитието да бъде също толкова вълнуващо, колкото надпреварата в присъствена форма. Отново ще има официална част с обявяване на победителите и награждаване – с включване на живо чрез видео, предавано през официалната фейсбук страница на бранда.

Участниците се разпределят на категории според възрастта си и нивото на обучение.

45 деца ще заемат призови места – участниците се състезават за 3 шампионски купи, 14 златни, 14 сребърни и 14 бронзови медала. За да бъде обстановката истински празнична и вълнуваща, водещ на виртуалното връчване на наградите ще бъде Калоян Димитров – Ballan.

Олимпиадата по ментална аритметика дава чудесна възможност за всяко дете да получи публично признание за своите таланти, постижения в менталната аритметика и да придобие нов опит. Освен това е и чудесен празник за децата. Това я прави важно и очаквано социално събитие.

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град