новини детски

Начало | новини детски | Лятната ваканция за децата в Троян няма да е скучна – всички училища организират дейности за учениците

Лятната ваканция за децата в Троян няма да е скучна – всички училища организират дейности за учениците

Аз детето | 2021-06-17

Лятната ваканция за децата в Троян няма да е скучна – всички училища  организират дейности за учениците

Всички училища в община Троян ще организират занимания с деца и ученици през лятната ваканция след приключване на образователния процес, заяви заместник-кметът Розалина Русенова пред БТА. Целта е децата през лятото да бъдат ангажирани с различни творчески, спортни, музикални дейности, касаещи развитието на техните таланти и интереси.

През настоящата учебна година, която се характеризира с редуване на обучение от разстояние и присъствено обучение, родителите на деца и ученици повече от всякога имат необходимост от занимания за децата им, организирани през лятната ваканция на образователните институции, където да разчитат на сигурна грижа и качество на предлаганата услуга, посочи Русенова. Тя добави, че заради намалелите възможности за използването на отпуск от родителите, през настоящата година детските градини ще бъдат затворени само за две седмици за почистване и ремонтни дейности.

Летни занимания ще бъдат организирани във всички образователни институции в града и в някои от малките населени места. Те ще са основно на открито и включват: четене, спортни и забавни игри, рисуване и приложни изкуства, оригами. Най-разнообразна е програмата на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Троян, която включва и ателиета по художествени занаяти – дърворезба, керамика, приложни изкуства, вокални групи. Центърът също предлага занимания за деца от подготвителна група.

Школа по занаяти ще бъде организирана и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак от 20 до 30 юни. Детски отдел на библиотеката организира своето традиционно лятно четене всеки вторник и четвъртък на юли.

Спортните клубове ще провеждат тренировъчните си занимания по график със своите състезатели. Местните читалища в малките населени места също са предвидили разнообразни дейности в културния календар за 2021 г., в зависимост от броя на децата, избрали да почиват на село. Лятната ваканционна програма за 2021 г. е публикувана на сайта на община Троян, в раздел „Образование“, посочи още заместник-кметът.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град