новини детски

Начало | новини детски | Софийската филхармония търси талантливи деца за филхармоничен хор

Софийската филхармония търси талантливи деца за филхармоничен хор

Аз детето | 2017-05-04

Софийската филхармония търси талантливи деца за филхармоничен хор

Софийската филхармония обяви създаването на детски филхармоничен хор, съобщава БНР. В момента се набират кандидати за прослушване. „Продължаваме напред с едно много приятно и за мен значимо дело – създаването на детски филхармоничен хор, какъвто в България няма“, каза пред БНР диригентът на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Славил Димитров и допълни: „Нашата идея е да дойдат много талантливи деца – да пеят при нас, да слушат нашите концерти и – живот и здраве един ден, ако не станат хористи в „Светослав Обретенов“, то да бъдат наша приятна публика.

Кандидат хористите трябва да са на възраст между 6 и 19 години. Те ще бъдат разделени в 2 групи – начинаещи и такива, които имат певческа практика във вокална група или хор. Прослушването ще се осъществи на 13 и 14 май, а срокът за записване е до 5 май включително.

Изисквания към кандидатите:
Да подготвят и изпълнят две песни по свой избор;
Желание да пеят и да развиват своите музикални умения.

Прослушването ще се проведе на13-14 май (събота/неделя) в Зала България от 10:30 – 19:30 часа. Записването за прослушване става чрез попълване на формуляр от сайта на Софийска филхармония или лично на адрес: Софийска филхармония Ул. „Г. Бенковски“ номер 1.

Списъците с кандидатите и датата и часа на прослушване ще се обявят на 9 май на сайта на филхармонията: www.sofiaphilharmonie.bg, както и на служебния вход на ул. „Г. Бенковски“ номер 1.

За въпроси пишете на имейл: detski.hor@gmail.com или на тел.: 02 / 987 1916 или 0877 204 673.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град