новини детски

Начало | новини детски | Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Аз детето | 2017-05-03

Вижте как да участвате в конкурса на Cartoon Network и да рисувате със студио „Въображение“

Три лаптопа Acer Travelmate B 118 и твоето творение по телевизията очакват големите победители в конкурса на Cartoon Network „Рисувай и се забавлявай със студио „Въображение“! Но разбра ли вече как да участваш? Много е лесно и забавно! Измисли анимационен герой, направи сценарно табло или създай собствен мултипликационен филм! Всички деца от 6 до 14 години могат да участват.

Какви са категориите?

  • Създай нов персонаж;
  • Създай сценарно табло или комикс;
  • Създай клип или анимационен филм.


Колко победители ще има?
Във всяка категория трима ще получат награди, един победител и двама подгласници.

Кога ще бъдат обявени победителите?
Победителите ще бъдат обявени в понеделник, 12 юни.

Какви са наградите?

  • Големите победители в трите категории ще получат новия лаптоп за образованието Acer Travelmate B 118, както и раница, суитшърт и тефтер;
  • Подгласниците във всяка категория ще получат раница, суитшърт и тефтер.


Колко конкурсни материала могат да бъдат изпратени от едно и също дете?
Няма ограничения. Бихме се радвали ти и всички твои съученици и приятели да ни изпратите колкото може повече материали.

Каква техника мога да използвам?
Можеш да използваш всичко, което би свършило работа – от камера до мобилен телефон. За нас е важно да видим твоите творения.

Трябва ли ми позволение?
Да, твой родител или законен настойник трябва да се запознае с Официалните правила и да даде позволение да изпратиш рисунка на създаден от теб герой, сценарно табло или анимация.

Мога ли да използвам музика в моето клипче/анимация?
Можем да приемаме само произведения, в които е използвана музика, чийто автор си ти или чиито авторски права си заплатил. За да избегнеш рисковете, можеш да използваш някои от музикалните файлове, които организаторите са предоставили за ползване в раздела с материали на Студио „Въображение“.

Има ли възможност да разгледам някои примери, за да се вдъхновя?
Да, посети уебсайта на Студио „Въображение“, за да намериш много полезни насоки и идеи, които ще ти помогнат да направиш своя анимация. Само от теб зависи дали да ги използваш, или да разчиташ само на своето въображение. Трябва да отбележим, че използването им зависи от твоето желание и не е задължително да бъдат прилагани.

Какъв трябва да бъде жанрът на филмчето/анимацията ми?
Може да бъде документален филм, песен, драматична миниатюра, анимация, рап, новинарска емисия и т. н. Имаш свобода да избереш в какъв жанр да твориш!
Преди да започнеш да правиш своя филм/анимация е добре да обмислиш внимателно как ще се развива твоята история, какви реплики ще имат героите, какви фонове ще ти трябват, какви декорации ще са подходящи и т. н.

Каним те да посетиш уебсайта на Студио „Въображение“, за да намериш много полезни насоки, идеи и безплатни приложения, които ще ти помогнат да направиш своя филм/анимация.



Коментари
17 коментара

Дина Димитрова, 7 г.,

Публикувано на 07.05.2017

Здравейте, вчера 6.05.2017г. качих две рисунки за конкурса "създай нов персонаж", но влизайки в галерията не мога да ги открия. Къде мога да ги видя?

От редакцията: Здравей, молим да се опиташ да ги качиш пак, трябва да се виждат там. И ако пак има проблем ни пиши и ще го оправим. :-)

Ани Братанова, 16 г.,

Публикувано на 11.05.2017

Много се трудих и чак сега забелязах че е до 14.. :(

Румяна Джорова , 12 г.,

Публикувано на 13.05.2017

Здравейте,при регистрирането на рисунка обърках имейл адреса. Мога ли да го поправя?

От редакцията: Не може да се промени, но не се притеснявай, не е чак такъв проблем.

Анна Друмева , 13 г.,

Публикувано на 15.05.2017

Здравейте, има ли награди за 2,3 място?

От редакцията: Има. Раници, суитшърти, тетрадки и други училищни материали с любими герои от Cartoon Network са останалите награди. :-)

Ралица Жечева, 8 г.,

Публикувано на 17.05.2017

Здравейте, трябва ли да напиша името на героя си и къде?

От редакцията: Здравей, по принцип не е задължително, но ако искаш го напиши някъде върху самата рисунка.

Александър Карталов, 8 г.,

Публикувано на 23.05.2017

Здравейте,историята ми се развива на няколко листа като страници на книга ,в коя категория мога да ги кача

От редакцията: Здравей, най-добре би било в категорията за сценарни табла.

Юлиян Расимов, 11 г.,

Публикувано на 25.05.2017

Здравейте,качих свои рисунки в 2 категории,кога ще се появят в галерията ? Благодаря .

От редакцията: Здравей, колегите от Cartoon Network ги долавят в рамките на 2-3 дни.

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Здравейте, бих искал да попитам дали картинката ( героя ) мога да нарисувам не на лист хартия а на компютър с програма? -Благодаря предварително.

От редакцията: Здравей, да може да бъде и с компютърна програма.

Николай Павлов, 8 г.,

Публикувано на 27.05.2017

Здравейте, няколко пъти се опитваме да качим клипче. То напълно отговаря на посочените изисквания - формат mp4 и т.н. За съжаление, системата не го приема и се изписва: Достигнат е максималния брой файлове. Бихте ли ни посъветвали как да решим проблема. Благодарим Ви предварително! Николай

От редакцията: Здравей, можеш да ни го изпратиш на info@az-deteto.com и ние ще го предадем на колегите от Cartoon Network. Но все пак опитай да го качиш още веднъж. Този надпис не бива да те притеснява, излиза винаги. :-)

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 28.05.2017

Помогнете не мога да кача рисунката си опитах се няколко пъти, отговаря на всички изисквания ( gif ) но не се получава изписва ми: ,,Достигнат е максималния брой файлове`` Помогнете ми да го оправя. благодаря предварително.

От редакцията: Здравей, изпрати ни я на info@az-deteto.com заедно с името ти, годините, име на родител и неговия имейл и ще я качим.

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 30.05.2017

Здравейте, оправих този проблем с качването на рисунката. Благодаря, но излезе нов такъв това е вече втори ден и рисунките ми все още не е в галерията на CN. Получих e-mail с съобщение за това че съм ги изпратил, но истината е че все-още не са одобрени. Може би не съм ги пратил правилно или просто са били отхвърлени... Очаквам съобщението ви за помощ.... Побързайте остава само ден до края на конкурса.

От редакцията: Здравей, щом си получил имейл, значи са одобрени и участваш, независимо дали се виждат през сайта или не. :-) Но ако решиш, за да си и ти сигурен, можеш да отговориш на този имейл, който са ти изпратили. :-)

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 30.05.2017

Две минути преди да проверя в сайта за съобщението Ви се сетих и аз благодаря ще го направя.

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 30.05.2017

Здравейте отново, пиша ви след като вече изпратих написаното от мен съобщение на CN, нямаше и минута от изпращането му и получих следният от тях отговор: Your message can`t be delivered because delivery to this address is restricted. Което както ми се струва означава че просто съм изгубил 3 дни в труд да нарисувам рисунки и съм се заблуждавал че дори участвам в състезанието. Опитах всичко, между другото мисля че имам още пет съученика от класа със същият проблем ако имате идея какво мога да направя пишете моля ... :(

От редакцията: Здравей пак, утре ще говорим с тях и каквото можем и зависи лично от нас ще го направим, макар че ни беше казано, че след като си качил произведението си в срок няма как да не участваш. Колкото до този имейл, той всъщност е автоматичен и просто означава, че в момента поради някаква причина не могат да се получават там писма. Много добре разбираме, колко си се постарал и че не е въобще приятно да имаш чувството, че труда ти е бил напразен, затова каквото можем ние да направим ще го направим.

Йоана Мирославова , 10 г.,

Публикувано на 11.06.2017

Здравеѝте къде ще се опоменът победителите и кога

От редакцията: Здравей, ще бъдат упоменати както при нас, така и на сайта на Студио Въображение. Би трябвало това да стане на 12-ти юни.

Йоана Мирославова , 10 г.,

Публикувано на 11.06.2017

Здравеѝте къде ще се опоменът победителите и кога

От редакцията: Здравей, както на нашия сайт, така и на сайта на Студио Въображение. Организаторите ни казаха на 12-ти юни, надяваме се да спазят срока.

Александър Мануилов, 14 г.,

Публикувано на 12.06.2017

Извинете, въпросът ми е: Как да разбера кои са победителите в състезанието защото никъде не намирам информация? Благодаря предварително.

От редакцията: Здравей, за съжаление все още не са обявени, но когато това стане трябва да ги има на сайта на Студио „Въображение“.

Кристиян Попов, 14 г.,

Публикувано на 09.09.2023

Защо една седмица не върнете старите класики от 2007 до 2018

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град