сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Как да нарисувате дракон – символа на 2024

Как да нарисувате дракон – символа на 2024

Аз детето | 2024-02-20

Как да нарисувате дракон – символа на 2024

2024 е година на Дървения дракон, според китайската Нова година, която започна на 10 февруари. Драконът символизира сила, благородство, чест, късмет и успех в традиционната китайска култура. Драконът е свръхестествено същество без паралел по талант и съвършенство. При толкова ценност искате ли да си нарисувате един? Не е чак толкова трудно, просто следвайте стъпките.

Какво ще ви трябва:

  • хартия;
  • флумастер, химикалка или молив;
  • гумичка.

Дори тези, които не знаят как да рисуват, ще успеят с този забавен малък дракон. Да започваме!

Начертайте кръг. В долната дясна част нарисувайте същата фигура, но по-малка – това ще бъде зеницата. В него има още един кръг, най-малкият – това ще бъде акцент. Оцветете с черно зеницата.

Начертайте половин кръг отляво, точно под окото – това ще бъде лицето на дракона.

Добавете още една малка извита линия под окото, завършваща с къс щрих, за да създадете хитро ухилена уста.

На муцуната нарисувайте две черни точки и къси извити линии над тях, напомнящи скоби, и ще получите ноздри. Нарисувайте зъб, стърчащ от устата, за да изглежда драконът по-... като дракон.

Начертайте друг полукръг точно под окото – това е долната челюст на дракона.

Нека завършим формирането на главата на дракона. Начертайте извита линия от носа – това ще бъде челото на дракона. Начертайте малък полукръг там, където завършва тази нова линия – това ще ви позволи да нарисувате рога на дракона по-късно. И нарисувайте няколко триъгълника на гърба на главата на дракона – това ще бъде гребенът, стърчащ зад главата.

Накрая нарисувайте леко надничащо второ око отляво – това ще придаде на дракона малко обем.

Начертайте рога за дракона – единият от тях е частично скрит зад главата, а вторият, който е по-близо до наблюдателя, е поставен в същия полукръг, който изобразихме по-рано. Всеки рог се състои от две извити линии, които се срещат една в друга. След като приключите с тях, добавете повдигната вежда като скоба над окото на дракона.

Начертайте извита линия надолу от точката, където се срещат челюстта на дракона и неговият гребен. Това ще бъде неговият врат.

Нека започнем да рисуваме крилото. Имайте предвид: прилича на крило на прилеп. Това е буквално ръка с дълги пръсти, между които са опънати ципи. От точката, където завършва вратът, нарисувайте леко извита линия. Това ще бъде предмишницата на крилото. И накрая, друга извита линия ще бъде пръстът му.

Сега, когато имаме заготовка за крило, трябва да я направим по-дебела. За да направите това, нарисувайте още две извити линии от върха на крилото, повтаряйки тези, които изобразихме по-рано.

Сега, от мястото, където линиите, които съставляват предмишницата и пръста, се свързват, нарисувайте още няколко ивици – това ще бъдат другите пръсти. Добавете три свързващи извити линии между пръстите и рамото, за да създадете мембрана.

Начертайте дълга, извита линия от брадичката на дракона. Тя ще представлява корема.

Нека нарисуваме предните крака на дракона – сладки и кръгли. Да започнем с този, който е по-близо до нас. Начертайте нещо като отворен полукръг, напомнящ на шестица.

Добавете още една извита линия към тази „шест“ и ще получите лапа, прибрана в лакътя. Само без пръсти.

С помощта на крива линия нарисувайте лапата отляво. Тя е скрита зад тялото, вижда се само малка част от нея.

Сега нарисувайте нокти под формата на малки триъгълници на двете лапи.

Начертайте два малки полукръга под и вдясно от предните крака – получавате бедрото на дракона с прибран крак.

Още една извита линия от върха на задната лапа – и кракът придобива ясен контур.

Завършете корема на дракона, като продължите линията чак до задния крак.

Нека добавим опашка към дракона, състояща се от две дълги извити линии, които започват от крака на дракона и в основата на крилото му. На задната лапа ще нарисуваме нокти от малки триъгълници.

Начертайте ръб на върха на опашката, който прилича на леко извит триъгълник.

Начертайте линии от брадичката на дракона до предмишницата му, от предмишницата до коляното и от бедрото до върха на опашката му. Между тях и границата на корема нарисувайте извит, сегментиран модел, напомнящ на въжена стълба.

Драконът е готов. По желание може да оцветите с маркери, бои, моливи или флумастери.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град