малък готвач

Начало | малък готвач | Снежна палачинкова закуска

Снежна палачинкова закуска

Аз детето | 2016-01-12

Снежна палачинкова закуска

Палачинки за закуска е най-баналното, но и най-вкусно и готино нещо на света, не мислите ли? Палачинките са вкусни и можете да си ги направите както поискате – сладки или солени, с плодове или шоколад, със сирене или шунка... Знаете ли, че в много европейски страни дори има празници на палачинката – така нареченият палачинков ден. Плата от палачинки биват консумирани, за да бъде използвано останалото брашно и яйца, забранени през следващите дни на пости. В различните култури палачинката има свои специфики. Франция като гастрономичен еталон предлага палачинките най-вече сладки и фини като дантела. Холандците ги сервират в своите заведения пълнени със солена плънка или поръсени с подправки. В Индия палачинката е от оризово брашно и, естествено, овкусена с люти подправки.

Днес ние ви предлагаме една много по-интересна палачинкова закуска, която често бива приготвяна на вашите приятели от Австралия. Традиция е да я приготвят самите деца всеки понеделник и заедно с родителите си всяка неделя. Според тях това е едно добро начало на седмицата и един вкусен завършек. Вие разбира се можете да я опитате, когато искате, но наистина я опитайте.

Необходими продукти за една порция:

  • 1 палачинка
  • 1 сварено яйце
  • черни маслини
  • шунка или салам, каквито обичате
  • крема сирене

Как се прави:
Добре е някой възрастен да ви помогне да си направите палачинки или си купете готови такива, а също и да свари едно яйце.
След това идва вашият ред. Намажете палачинката с крема сирене и я сгънете на две. Сложете я в долния край на чинията. След това вземете и свареното яйце и го разрежете на две половинки. Сложете и тях в чинията, но по следния начин: една половинка върху палачинката и другата над нея, с жълтъка надолу. Съвсем леко ги притиснете с длан към чинията. След това от парчетата шунка или салам оформете шалче и шапка, изобщо не е трудно. Може дори като късате с пръсти шунката. „Загърнете“ между двете половинки яйце и сложете шапка отгоре. Сложете две маслинки за очи, ако са твърде големи, разрежете една наполовина, сложете и копчета от маслини. След това намажете отново палачинката с малко крема сирене отгоре, все едно има сняг.

В Австралия използват за сняг и пудра захар, но честно казано на нас комбинацията от всички тези солени неща с пудра захар не ни допада, но ако решите можете да опитате.

Това е всичко, имате красива и вкусна закуска, няма какво повече човек да иска от храната си!

Вижте още:
Любимите палачинки на Роалд Дал
Палачинките на Мечо Пух
Закуски от целия свят



Коментари
1 коментар

Синем Сюлейманова, ,

Публикувано на 23.01.2016

Направих много е вкусен

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град