сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Шарени великденски яйца с разтворими сокчета

Шарени великденски яйца с разтворими сокчета

Аз детето | 2015-03-31

Шарени великденски яйца с разтворими сокчета

Най-хубавата част от Великден, не само за децата, но и за всички е боядисването на яйца и разбира се, ние обичаме и да се фукаме с тях. ;-) Затова се стремим да ги направим различни, красиви и интересни. Всяка година сме използвали различни техники, които всеки обаче знае: с прежда, с люспи от лук, с памук и т. н. Но тази година ние измислихме нещо ново. Както си правихме разтворим сок, да знаем, че не е много полезен, но какво да се прави, видяхме, че той боядисва и защо да не опитаме и с яйца. Макар да е рано за Великден опитахме, за да ви дадем изпробван начин, който работи и той наистина работи. Яйцата стават интереси, малко по-особени отколкото с обикновена боя. Така че опитайте.

Трябват ви само студени сварени яйца, разтворими сокчета с различни вкусове, вода и някои помощни материали: кухненска хартия, лъжица и буркани.

Прави се много лесно.

Сипете в бурканите вода, но само до половината, след това сложете и сока и разбъркайте да се разтвори. Така направете с всички. След това поставете кухненска хартия на удобна маса, може дори два слоя за всеки случай да не стане беля. Ако пък имате някаква решекта, която да вдига яйцата по-високо от масата ще е идеално. След това подредете яйцата на известно разстояние едно от друго. С лъжица взимате малко от сока и поливате яйцето на определено място, малко място, повтаряте още веднъж. След това избирате друг цвят и правите същото, докато не боядисате цялото яйце. Така направете и с другите оставете ги да изсъхнат поне половин час. За по-ярък цвят можете да добавите и една кафена лъжичка олио във всеки сок и това е всичко.

Имате красиви и боядисани по необикновен начин яйца.

Още интересни идеи за Великден можете да видите тук!



Коментари
2 коментара

калина брънзова, 10 г.,

Публикувано на 03.04.2015

много ми харесват тези чудесни игри

Вики , ,

Публикувано на 24.04.2019

Мисля да пробвам лСамо че водата в която разтваряме сокчетата топла или студена трябва да бъде?

От редакцията: Става и с двете, но със студена се боядисват за малко по-дълго време. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град