сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да направим великденските си яйца космически

Да направим великденските си яйца космически

Аз детето | 2015-04-06

Да направим великденските си яйца космически

Боядисването на яйцата винаги е била най-прекрасната част от този празник и всеки се стреми неговите яйца да са най-красивите и оригинални на света и чуе въздишки и възхищения. Но какво ще кажете за удоволствието на всички да направите яйца, които просто не са от този свят. С малко повече търпение и творческо настроение, можете така да боядисате яйцата си все едно са дошли право от космоса за Великден. Ако искате опитайте...

За тези яйца ще ви трябват:

  • твърдо сварени яйца
  • темперни бои – черна, бяла, лилава, розова, синя
  • четка за боя
  • чаша с вода
  • ръкавици
  • картонена чиния


И така, само следвайте тези стъпки и ще видите какви космически яйца ще станат.

Първо си сложете ръкавици, за да не изцапате ръцете си. След това върху картонената чиния, а може и вестник в краен случай. Върху нея разпределете по малко от всички бои.
И нека творчеството да започне. Боядисайте всички яйца в черно, трябва да станат идеално черни като нощта. ;-) Оставете ги някъде да изсъхнат. Най-добре в самата кутия от яйцата. Това ще стане за около половин час.
След това сложете на ръкавиците си малко синя боя и разтъркайте яйцата, така че да получат нещо като леко син оттенък. Можете да опитате да постигнете същия ефект и с четка, но ще е малко по-трудно. Трябва да направите хоризонтални линии, след това да ги разнесете с кръгообразни движения на четката. Направете същото и с лилавата боя.
С розовата боя направете малки точки тук-там с четката, направете същото и с бялата боя. Но не забравяйте, че след всеки слой боя трябва да оставите яйцето да изсъхне.

Това е всичко, направете колкото искате така и стават прекрасни и извънземни космически яйца. Бъдете сигурни – никой няма да има такива.

Още идеи за Великден вижте тук!
 



Коментари
4 коментара

александра , 11 г.,

Публикувано на 06.04.2015

Невероятни са!Изглеждат супер!Благодаря ви за хубавата идея!

крисия ивелинова, 10 г.,

Публикувано на 07.04.2015

Направих си такова яйце стана страхотно☺

sefan petrov, 7 г.,

Публикувано на 09.04.2015

se edno sum v lunata

evgeniq kenderova, 10 г.,

Публикувано на 09.04.2015

mn qko

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град