сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим подскачащи топчета от цветни ластичета

Да си направим подскачащи топчета от цветни ластичета

Аз детето | 2015-06-04

Да си направим подскачащи топчета от цветни ластичета

Сладки гривнички изплетени от малки цветни ластичета е последната мода сред децата по света. От най-простите модели, до много много сложни плетеници направени с голямо внимание носят дори родителите, а и не само. Подобни прекрасни гривнички носят и актрисата Джулия Робъртс, папа Франциск и Дейвид Бекъм! Всички те са завладени от магията на плетенето – новата световна мания наречена Loom. Сигурни сме, че и доста от вас са завладени от тази магия и можете да ни разкажете много за нея. Има много хиляди начини за плетене на тези красиви гривнички, някои от които си стават истински произведения на изкуството. Да не говорим, че освен гривнички можете да си изплетете и пръстени, медальони, калъфчета за телефон, да не говорим, че сме виждали шапки, шалове, ръкавици и още много други неща. Единственото, което трябва да направите, за да станете истински плетач на шедьоври е да имате комплект от цветни ластичета. Но сигурно имате толкова много гривнички, че вече сте се зарили с тях. Не се отчайвайте имаме една много интересна идея за вас. Защо не си направите подскачащи топчета от цветни ластици лесно е. По-лесно дори от гривните.

Ако сме заинтригували вашето внимание, то си пригответе една гривна, тази която най-много не харесвате и цветни ластичета и да започваме. Просто следвайте инструкциите:

1. Вземете една гривна и я сгънете или по-скоро я направете на топче и я увийте с ластиче да не се разпадне.
2. Вземете две ластичета и едновременно ги увийте отново около гривната.
3. Правете така докато топката не стане половината от размера, който искате. След това вече можете да избирате ластичетата по цветове, защото тази част от топката ще се вижда и продължавайте да увивате, докато не стане каквато искате. Това е всичко.

Имайте предвид, че при игра може някое ластиче да се изниже, но не се притеснявайте – просто го сложете обратно, това ще е така само докато се наместят и закрепят.

Вжте още:
Магията на плетенето с цветни ластичета Loom – новата мода сред децата и родителите



Коментари
4 коментара

evgeniq kenderova, 10 г.,

Публикувано на 07.06.2015

iestar

Зейнеб Сабри, Фатме г.,

Публикувано на 09.09.2015

Много са хубави подаръксите ;-)

emi emiliq galinpva , 9 г.,

Публикувано на 24.03.2016

obi4am moite sru4ni ruce

Ана–Мария Близначка, 9 г.,

Публикувано на 28.07.2016

Супер играя си бескрайно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град