игри за навън

Начало | игри за навън | Шапката на снежния човек – забавна зимна игра

Шапката на снежния човек – забавна зимна игра

Мирела Любенова | 2017-01-05

Шапката на снежния човек – забавна зимна игра

Снегът най-накрая заваля и е време за весела игра! Чакахме го толкова дълго. Всеки ден през декември очаквахме да се събудим, да погледнем през прозореца и да видим как всичко е побеляло като пустиня, само че вместо огромни пясъчни дюни, да има огромни купове от сняг. Уви, това не се случи през нито един ден от последния месец на годината. Да, наваля малко сняг по едно време, колкото да си направиш малък снежен човек, ама не такъв, че да можеш да се пързаляш с шейна или пък да потънеш до коленете в бялата пухкава студенина. Днес обаче нещата са много по-различни. Точно днес, гледайки през прозореца, виждаме как вали и то не само малко снежинки, колкото да усетим, че е зима. Снегът направо си се сипе на огромни парцали, а ние вече сме приготвили топлите шапки, ботушите и дебелите ръкавици и само чакаме да натрупа и да излетим навън. Докато правим това планираме и какви игри ще си направим от снега, а вариантите са направо безброй. Естествено ще започнем с правенето на снежен човек, няма как – това е любимата част от снежните забавления. Но знаете ли, че правенето на снежен човек може да прерасне направо в игра. Лесно и весело!

Обадете се на приятели, колкото повече, толкова по-хубаво или пък им пишете, за да излезете навън и да си направите страхотен снежен човек. Знаете как става. Сложете му уста от малки камъчета, нос от морков или пръчка, а може дори и един шал. Колко красив става и така забавно се прави, нали? Но забавленията с него тепърва започват. След това си намерете една шапка. Най-добре е лятна от тези с козирките, на вашия снежен приятел и без това не му е студено. Разделете се на два отбора или пък всеки може да играе за себе си.

Отдалечете се от вашия снежен човек и се опитайте да му сложите шапката, като я хвърлите от разстояние. Това е и цялата игра. Звучи доста просто, но повярвайте, супер забавна е. Дори ние играем на нея. Този, който пръв сложи шапката е победител, ако това изобщо ви направи впечатление, докато играете. ;-)

Сега остава да ви пожелаем весела снежна игра и не забравяйте да се облечете топло.

Още интересни идеи за снежни забавления:
Време е за игри в снега! Направете си Олаф!
Зимни варианти на най-забавните игри
Да си направим снежни ангели
Веселба със снежни топки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град