игри за навън

Начало | игри за навън | Зимни варианти на най-забавните игри

Зимни варианти на най-забавните игри

Аз детето | 2015-01-13

Зимни варианти на най-забавните игри

Само защото навън е снежно и леко студено, това не означава, че трябва да си седите постоянно вкъщи. Особено пък когато въпреки снега навън грее слънце и времето изглежда толкова хубаво. Знаете ли зимата може да е много забавна и то не само, защото пред това време от годината играем на игри, които няма как да станат иначе като правене на снежни човеци, игра със снежни топки и други такива. А и не само това... Зимата може да бъде дори най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на малко свеж въздух. Какво искаме да кажем ли? Летните игри могат да бъдат играни и през зимата, като съвсем малко се изменят и така станат дори още по-забавни. Ето ги и нашите предложения.

Зимно дърпане на въже

То е почти същото като и нормалното дърпане на въже, но много по-безопасно. Всичко, което трябва за тази игра е дълго, дебело въже и два отбора. Намерете си достатъчно широко място и направете една малка дупка в снега. Тя ще служи като линия за полето. След това единия отбор се нарежда от едната страна на въжето, а другия от другата и дърпането започва, който отбор пръв издърпва другия зад чертата той е победител. Всъщност като се замислим тази игра дори е по-подходящата за зимата, защото при игра често се случва единия отбор да падне, а какво по-безопасно от това да паднеш в пухкавия бял сняг.

Зимен американски футбол

Тази игра изисква два отбора от най-малко по трима играчи във всеки отбор. За да започнете играта нарисувайте си поле с пръчка в снега. То се рисува така: направете голям правоъгълник с осева линия. След това всеки отбор застава в противоположните краища на правоъгълника и играта започва. Играчите си подхвърлят топката, като целта е всеки да улови топката, веднъж хванал я той трябва да се опита да стигне до края на противоположния отбор. Той от своя страна трябва да се опита да вземе топката. Ще кажете, че тук няма нищо зимно и наистина в правилата няма. Но опитайте се да тичате в снега с топка в ръка, докато някой се опитва да ви я вземе. Много по-трудно, но и забавно е!

Народна топка със снежни топки

Тази зимна версия на играта се играе, както и обикновената, само че със снежни топки. Разделете се на два отбора и след това започнете да хвърляте снежни топки един към друг. Ако някой бъде уцелен той излиза от играта и може да влезе само ако някой хване снежната топка полетяла към него. Играта продължава докато всички членове на един от отборите не бъдат оцелени и вън от играта. Най-горещо ви препоръчваме тази игра винаги е много забавна, дори и през зимата!

Пленете снежния флаг

Тази игра е най-популярна в САЩ и децата я играят през всеки сезон. Всичко от което се нуждаете за зимния вариант е парче бял плат и пръчка. Вържете плата за края на пръчката. След това си направете хубава снежна крепост. Става много лесно като просто изкопаете малка дупка в снега и я оградите с висока снежна стена. Вярно, че подготовката за тази игра е малко бавна, но дори тя е забавна. Това трябва да направи и вашият противник. След това започна голямото пленяване: измислете си стратегия и вземете незабелязано флага на опонента си, като имате предвид, че и той ще се опита да направи същото с вашия и трябва да го пазите. Играта е още по-хубава, защото може да се играе както от двама, така и от много вашия приятелчета, разделени на отбори.

Снежен бейзбол

Започнете забавата като направите голяма купчина от снежни топки. След това определете кой ще е този, който ще хвърля топките, а останалите ще ги целят. За тези цел ще ви трябва и по една пластмасова  бутилка. След това играта започва. Всеки един от вас се изрежда да удря снежните топки, който му биват подхвърляни. Ако успее до печели една точка, а ако ли не изгаря и следващият е наред. Този, който уцели най-много топки е победител и следващият хвърлящ. Всъщност знаете ли, че този, който хвърля топките се нарича питчър, така че е по-правилно да кажем: той ще бъде следващия питчър. Но както и да му казвате, важното е, да се забавлявате.

Е, коя игра си харесахте? А вие можете ли да предложите някой забавен и зимен вариант на игра?

Вижте още:
Зимни игри
Няколко съвета за зимни приключения
 



Коментари
1 коментар

Марияна , ,

Публикувано на 13.01.2015

На мен ми харесва пленете снежния флаг

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град