игри за навън

Начало | игри за навън | Забавен и интересен трик, с който да направите интересни снимки

Забавен и интересен трик, с който да направите интересни снимки

Аз детето | 2016-11-18

Забавен и интересен трик, с който да направите интересни снимки

Обичате ли да снимате? В днешно време всички сме така. Снимките са интересен спомен, а и е много хубаво да направиш някоя интересна снимка и да я покажеш на приятел или роднина. Освен това никога не се знае кога ще изскочи нещо интересно за снимане: красив залез, сладко коте, куче или пък говорещ кактус? Каквото и да е, снимането е наистина приятно и интересно, а сега и толкова лесно с всички тези смартфони, които имаме. Като казахме смартфони, най-вероятно сте запознати и с всички интересни функции, които камерите им имат. Така например на нас много ни харесва функцията да снимаш красив пейзаж и към него като марка да можеш да добавиш и лицето си, за да знаят всички, че това си го снимал точно ти. Още по-яко е когато добавиш лицето си към някое чуждо тяло – става супер забавно.

Открихме обаче и един трик, който може да превърне всяка ваша снимка в нещо наистина уникално и никой друг няма да се сети как сте го направили, защото такава функция на телефоните няма. За целта ще трябва да комбинирате старата позната хартия с новите технологии. Само опитайте!

Както казахме ще ви трябва парче хартия, най-добре да е черна, ножица, а също и ластик. Изрежете хартията, така че да е голяма колкото е голям и обективът. Независимо дали снимате с голям фотоапарат или телефон, ефектът е страхотен. След това точно по средата на хартията изрежете малка фигурка – със сърце и звездичка, а за по-добрите в изрязването, дори медуза и костенурка. След това с помощта на ластика закрепете така изрязаната хартия за обектива. Не се притеснявайте, няма да се повреди ако не го пипате директно с ръце. Накрая насочете фотоапарата или телефона накъдето и да е и снимайте. Най-хубаво и ясно си личи ако снимате например уличните лампи вечер, когато е тъмно или каквито и да е лампи в тъмното. Особено сега, когато навсякъде се слагат коледни мигащи лампички ще е идеален момент.

Ще ви разкрием и тайната. Ето какви снимки получихме ние, не са ли много интересни и забавни.

И никоя техника не може да ги направи точно такива. И всички ще се чудят как е станало това, особено ако им покажете снимка преди и снимка след това.



Коментари
1 коментар

Или Д,, 11 г.,

Публикувано на 07.12.2016

Добър трик!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град