сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С ябълка и боя си нарисувай... тиквен фенер

С ябълка и боя си нарисувай... тиквен фенер

Аз детето | 2018-10-26

С ябълка и боя си нарисувай... тиквен фенер

Не вярвате, че може да стане такова нещо! Как така ябълка, пък тиквен фенер... Въпросът е съвсем логичен, но в света на въображението и рисуването всичко е възможно. Ах, този прекрасен свят! И най-хубавото: независимо дали можете да рисувате като Клод Моне или не – тези тиквени фенери ще станат красиви и леко страшни, точно каквито трябва да бъдат. Също така са и доста забавни – така че тях могат да рисуват и най-малките от вас, както и най-големите. Всички, които искат да опитат и да се забавляват за малко. Рисунката пък можете да окачите като тематична украса или просто да покажете и да разкажете как сте нарисували. Всички ще бъдат впечатлени от вашата интересна идея. А сега хванете боичките и да започваме!

Всъщност освен оранжева и зелена водна или темперна боя ще ви трябват и четка за рисуване, лист хартия, половин ябълка и черен маркер. Ябълката разбира се не трябва да е хубава, защото после няма да става за ядене. Но сме сигурни, че можете да намерите и някоя развалена, която никой не иска. Тя ще е идеална. Така няма да е била съвсем безполезна през съществуването си и да се чувства тъжна. Рисуването пък е съвсем лесно!

Както казахме ябълката трябва да е половинка, за да може да заприлича след това на тиква. А самото рисуване е просто един печат и малко детайли след това. За целта намажете вътрешната половинка на ябълката с оранжева боя. Ама цялата с дебел слой! Потапяйте четката често, за да стане цялата в боя и печатът да стане хубав. След това просто притиснете към белия лист хартия. Така можете за една рисунка да направите един тиквен фенер или няколко. Както ви изглежда по-добре.

После отново с помощта на четка с малко зелена боя нарисувайте отгоре дръжка и листо. Както можете! Каквото и да направите ще бъде интересно. После изчакайте за около 10 минути боята да изсъхне и нарисувайте с черен маркер очи и усмивки или пък зъби и страшни физиономии. Това е всичко! Красиво и лесно!

Ако харесвате тиквените фенери, вижте още няколко интересни идеи:
Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки
Превърнете обикновената тиква в красива черна котка
Забравете за тиквите – тази година модерни са ананасовите фенери



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град