сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви семейни фенери

Красиви семейни фенери

Аз детето | 2018-09-20

Красиви семейни фенери

Спомняме си, че когато бяхме малки, имахме хол или по-скоро родителите ни му казваха трапезария, която се използваше само по специални поводи като Коледа, Великден и рождени дни. Тогава често си мислехме за какво ни е такова помещение вкъщи, което се използва само 4-5 пъти годишно. Това си е чиста загуба на много свободно пространство за игра. Но сега донякъде разбираме защо пазеха тази стая така. Днес тя е дом на едни от най-ценните ни семейни спомени. Това е единствената стая, в която например хапвахме от специални сини чинии. Не че яденето е толкова важно, но е част от спомена. Това е и единствената стая, в която на всяко хранене се палеха свещи и се слагаха на масата, намаляваше се осветлението и всичко изглеждаше толкова магическо и красиво. Малките мъждукащи светлини се отразяваха в приборите и всичко блестеше. Това е един от нашите най-красиви спомени, но сме сигурни, че вие имате още по-прекрасни такива. А имате ли снимки от тях? Може би някоя забавна семейна почивка или екскурзия, отпразнуването на рожден ден, успешното завършване на училище или пък дори гости при баба и дядо?

Сега ще представим една идея, която също като нашите свещи ще направи и вашата стая или хол магически, а освен това и всеки път ще ви припомня прекрасен семеен спомен.

За да направите тези красиви семейни фенери или свещници първо разбира се ще ви трябват няколко семейни снимки, които ви носят хубав спомен извадени на хартия. Макар че вече не правим това, сигурни сме, че у вас се намира поне една такава. Ако пък имате цветен принтер, можете направо сами да си принтирате най-хубавите снимки. След това ще ви трябват различни стъклени буркани, вази, каквото ви се намира. Най-добре се получава с кръгли буркани. Трябва да са добре измити и да нямат етикети, а също и сухи. Добре е да премерите и дължината на буркана с линия и след това да отрежете колкото е нужно от снимката, за да не стърчи извън буркана, като разбира се гледате да не отрежете нещо, което ще развали спомена запечатан на нея. След това ви трябва и двойно залепваща се лента. Облепете целия буркан с нея и отгоре залепете снимката. Трябва целия буркан да е със снимка. Ако тя случайно е по-малка можете да използвате две или пък там, където се вижда бурканът, да нарисувате нещо на хартия и да го залепите.

Това е всичко. Най-готиното е, че тези малки семейни спомени изглеждат красиви дори посред бял ден, ако ги сложите близо до прозореца и светлината прониква в тях. За още по-красиво помолете мама или тате да запали няколко чаени свещи и да ги сложи в буркана. Сигурни сме, че и те ще бъдат очаровани от вашето произведение.


Сега е време да се заредите с приятни семейни спомени!



Коментари
1 коментар

Georgi Marinov Pazarov, 10 г.,

Публикувано на 01.03.2016

mnogo qko she probvam

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град