сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хит

Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хит

Мирела Любенова | 2018-08-20

Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хит

Искате ли да опитате един интересен начин за рисуване, който все още не е модерен, но не се съмняваме, че скоро ще стане! Колкото и нескромно да звучи от наша страна, убедени сме, че съвсем скоро много деца по света ще рисуват точно така. Забравете за оцветяването на картинки, забравете за цветните моливи и дори за четките. Идва нова ера – ерата на рисуването с Лего! Вярно е, че създателите на обичаната играчка определено не са я направили с тази цел, от друга страна обаче винаги са искали да развиват въображението на децата по света, а след като с нея може да се правят и други неща освен да се строи сме сигурни, че биха били доволни от нашето откритие. То е за всички вас, които обичате да рисувате и за тези от вас, които не обичат да използват боичките чак толкова често, но пък харесват новите и нестандартни неща. Рисунките, които ще сътворите с този начин са оригинални и интересни и определено е забавно да ги направиш!

Рисуването с Лего е супер, защото имайте предвид че само за 20 минути успяхме да нашарим белите листове с роботи, ракети, пеперуди, сгради и дори част от флотилията на Дарт Вейдър. Някога рисували ли сте подобно нещо? С „тухличките“ става много лесно или по-точно ето така...

Първо, разбира се, ще ви трябват няколко тухлички с различни размери, а също и два бели листа хартия, темперни бои в няколко цвята и нещо твърдо за подлагане. Това последното може да е папка, тетрадка или скицник. Така картината ще става по-лесно. Самата тя пък е фасулска работа. Просто върху единия бял лист изстискайте няколко цвята темперни бои, така че разбира се да не се смесват един с друг. След това сложете подложката си под белия лист на който ще рисувате и решете какво точно ще е вашето произведение. Накрая е лесно – слагате блокчето Лего в боята така че да се натопи хубаво и правите печат от него върху листа като леко го притискате. Така с различни форми Лего ще се получат интересни и лесни картини.

И знаете ли, най-хубавото от всичко е, че можете дори и да не решавате какво ще рисувате, а просто да си печатите с различни цветове и форми върху листа и накрая пак ще получите интересна картина! Това е! Сега оставяме на вас да творите! Ние ще направим същото.

Ако харесвате Лего, прочетете също:
Лего – играчката-откритие на всички времена
Лего състезание за конструиране – забава за всички
Да преборим математиката с... лего



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град