малък готвач

Начало | малък готвач | Различен и вкусен – направете си топъл бял шоколад

Различен и вкусен – направете си топъл бял шоколад

Аз детето | 2022-11-30

Различен и вкусен – направете си топъл бял шоколад

Ако обичате класически горещ шоколад, тогава ви очаква нещо страхотно точно сега! Тази възхитителна и различна рецепта е толкова добра, че може никога да не се върнете към оригинала! Този бял горещ шоколад е кремообразен и има точно толкова вкус на бял шоколад, че е различен и вкусен, но не прекалено различен. Тази рецепта е лесна за приготвяне. Обичаме да сервираме този бял горещ шоколад на семейни партита или събирания с приятели, защото винаги е изненада за гостите, когато отпият. И всеки път си тръгват с молба за рецептата! Опитайте, наистина ще ви хареса!

За 4 порции ще ви трябват:

  • 4 чаени чаши мляко (ако не пиете краве, може и бадемово, кокосово или от овесени ядки)
  • 3 пакетчета ванилия или 1 супена лъжица екстракт от ванилия
  • 200 г бял шоколад
  • бита сметана или маршмелоу за украса
  • 1 чаена лъжичка индийско орехче (по желание)

Ето и как да го приготвите:

Начупете шоколада на парченца и го поставете в тенджерка. Към него добавете млякото и ванилията. Гответе на средно слаб огън, като разбърквате от време на време, за да не загори, докато белият горещ шоколад не тръгне да завира. Когато започне да завира веднага махнете от котлона, добавете индийското орехче по желание, разбъркайте. Сервирайте веднага, като за още по-чудесен вид и вкус поставете във всяка чаша бита сметана или маршмелоу.

Можете да разнообразите рецептата и с:

  • Шоколад: Млечният или черен шоколад също става чудесен с тази рецепта. Смес от млечен или черен с бял шоколад е друг начин да подобрите тази топла напитка за зимния сезон.
  • Топинги: Опитайте да го гарнирате с малки парченца шоколад, натрошени ментови бонбони. Поставете малка захарна пръчка отгоре, за да направите шоколада идеалната напитка за Коледа.
  • Подправки: Опитайте да поръсите малко канела, тиквена подправка, бахар или индийско орехче. Можете също да добавите малко екстракт от мента, за да промените целия вкус!

Можете да си го подготвите отрано:

  • Направете всичко по рецептата, след това оставете да се охлади напълно.
  • Поставете в херметически затворен контейнер. Вашият бял горещ шоколад ще се втвърди в хладилника.
  • После, когато ви се допие или искате да почерпите някого, стоплете шоколада в тенджера и готово. Този бял горещ шоколад е чудесен за приготвяне; обаче ще трябва да го затопляте бавно и да го оставите да къкри. След това извадете бързо, за да сервирате.

Ако обичате топлите напитки опитайте още:
Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
За топла зима: горещ шоколад с мед и канела
Горещ шоколад по нов начин
Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град