малък готвач

Начало | малък готвач | Пухкави и вкусни палачинки само с две съставки

Пухкави и вкусни палачинки само с две съставки

Аз детето | 2022-10-28

Пухкави и вкусни палачинки само с две съставки

Вкусни и пухкави, когато се полеят с кленов сироп или мед, стават страхотни и с кашкавал, сладко от ягоди или шипков мармалад. Тези прости палачинки с ниско съдържание на въглехидрати са напълно различен вид лакомство за закуска и ще ги харесате още от първата хапка. Така ще направи и цялото семейство, стига да успеете да се въздържите да не ги запазите само за себе си. А и имат само две основни съставки, можете ли да си представите? Време е за пухкави и интересни палачинки, които можете да си направите съвсем сами. Буквално за 5 минути ще имате закуска!

Ще ви трябват 2 пакетчета крема сирене и 5 яйца. Ако искате допълнителен вкус и аромат може да добавите и малко ванилия, ако ви се намира.

Ето и как се приготвят:

Добавете крема сиренето и яйцата в мощен блендер. Само бъдете сигурни, че знаете как да го ползвате, ако не, помолете за помощ. Блендирайте на висока степен, докато съставките се смесят напълно и станат на гладък крем.

Оставете тестото да почине, докато загрявате тигана на средна степен. Намажете го с малко масло и изсипете около две супени лъжици тесто, след като маслото се разтопи. Не забравяйте, че тестото ще се разнесе много; това са много тънки палачинки. Оставете тестото да се изпече от едната страна, докато стане златисто, след това обърнете (около 2 минути) и гответе от другата страна за около още една минута, докато и двете страни станат златисти. Сервирайте веднага! Добавете им мед, сладко, пудра захар, пресни плодове – каквото и да изберете ще е много вкусно!

Опитайте и други интересни палачинки по наши рецепти:
Три различни начина по които да използвате тестото за палачинки и пак да стане нещо вкусно
Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки
Палачинки пеперудка си сготви и вкусно ги хапни!
Палачинки само с три продукта и дори са без брашно
Различни, пухкави и много вкусни палачинки
Любимите палачинки на Роалд Дал



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град