малък готвач

Начало | малък готвач | Пуканките са полезни, стига да ги приготвите у дома от нулата

Пуканките са полезни, стига да ги приготвите у дома от нулата

Аз детето | 2021-11-04

Пуканките са полезни, стига да ги приготвите у дома от нулата

Обичате ли пуканки? Естествено, всеки обича, особено когато гледа филм. Независимо дали на кино или у дома, пуканките и филмът си вървят ръка за ръка. Но сигурно родителите ви не са доволни от този факт, защото всички знаем, че пуканките не съдържат само царевица. За да имат повече вкус в тях слагат всякакви неща. Но знаете ли, че всъщност пуканките са полезни... с едно условие обаче, ако си ги направите сами и то не просто да ги изпукате в микровълновата.

Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана, твърдят диетолози. Лекарите са съгласни, че пуканките помагат за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, сърдечносъдовата система и кожата. Сортовете царевица, от които се правят пуканките, съдържат витамини от група В, желязо, цинк, мед, калий, магнезий, фосфор, манган и полифенолни антиоксиданти. Всички тези елементи помагат за намаляване на риска от сърдечни болести, твърдят специалистите.

Те обръщат внимание на факта, че пуканките, които купуваме преди влизане в киносалона, са приготвени с масло и аромати. Те драстично повишават нивата на холестерола: една малка кофичка от такова лакомство съдържа около 600 калории. „И това вече не е безобидна закуска, а истинска бомба, която води до наддаване на тегло и в резултат на това увеличава рисковете от различни заболявания. Прекалено солените пуканки нарушават водния баланс в организма.

Но имаме за вас добра новина! За да извлечете ползите от пуканките имаме ето тази рецепта за домашни пуканки, която ще ви донесе всички онези витамини за които специалистите говорят. Така че, хайде на домашните пуканки!

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град