новини детски

Начало | новини детски | "Пук и Чук" – любимата книга на малки и големи е отново в България

"Пук и Чук" – любимата книга на малки и големи е отново в България

Аз детето | 2011-12-08

"Пук и Чук" – любимата книга на малки и големи е отново в България

Тази Коледа издателство „Ентусиаст“ подарява на своите читатели незабравим подарък – любимата книга на малки и големи – „Пук и Чук“ от Турбьорн Егнер.

За първи път книгата е публикувана  през 1949 г., а първото издание в България е от 1981 г. Тази година се навършват 30 г. от появата на „непоправимите разрушители на детски зъбки Пук и Чук“, които вече са на цели 62 години. Увлекателна, забавна и образователна, много поколения по цял сват са израснали с тази книга и историята за двете палави човечета Пук и Чук, които живеят комфортно в немитите зъбки на малкия Антон. 
 
Какво се случва, когато ядеш много лакомства и не си миеш зъбките? Чернокосият Пук и червенокосият Чук са две бактерии, които се чувстват много уютно в устата на Антон – четката за зъби не ги обезпокоява, получават лакомства в изобилие и са си издълбали великолепни къщички в зъбките на момченцето. Те бодро пукат и чукат с кирки и чукове зъбките му и накрая, естествено, то започва да страда от зъбобол.
 
Най-сетне майка му успява да го накара да си измие зъбите. Това не се харесва на Пук и Чук, защото им се налага да се скрият в къщичките си. Но и там не остават задълго на сигурно, защото Антон отива на зъболекар. Той унищожава домовете им, като запълва дупките с пломби. Пук и Чук вече няма къде да се скрият и когато Антон си измива зъбите с паста и четка, човечетата са измити от устата му. От канала на мивката те попадат в морето, където плуват на един сал и очакват следващото дете, което не си мие зъбките.


Коментари
4 коментара

alex , ,

Публикувано на 22.12.2011

имам я!!!

татяна казакова, 31 г.,

Публикувано на 22.12.2011

здравейте,откъде мога да я намеря книката"Пук и Чук"

Esin ATASOY ÇALIŞKAN, 40 г.,

Публикувано на 21.02.2016

Tova e parvata kniga, kojato procetoh. Mislq, ce sam procela parvoto ızdanie. Nikoga ne q zabravih :)

Васко Димитров, 26 г.,

Публикувано на 21.07.2016

Моля, кажете от къде мога да си я закупя? Някой ако я продава или знае къде да я намеря, моля да ми пише : vasil.dushkov@abv.bg Благодаря!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град