новини детски

Начало | новини детски | Почти 60 хиляди деца тръгнаха на училище за първи път – ето какво пожелаха на себе си и на останалите ученици

Почти 60 хиляди деца тръгнаха на училище за първи път – ето какво пожелаха на себе си и на останалите ученици

Аз детето | 2021-09-15

Почти 60 хиляди деца тръгнаха на училище за първи път – ето какво пожелаха на себе си и на останалите ученици

С много усмивки, надежди и за втори път в условията на ковид-пандемия – така започна днес новата учебна година. С широки усмивки, трепет в сърцата и готови за новия етап от живота си, близо 59 хиляди първокласници прекрачиха училищния праг. Сред тях е и София, която се вълнува, че ще учи френски език като своите по-големи братя. „Искам да имам добри госпожи и да изкарвам добри оценки, вълнувам се, че ще се запозная с нови приятели“, сподели ученичката.

Майката на София признава, че френският език е на почит в семейството и се надява децата да продължат учебната година присъствено, за да могат да учат по-ефективно. „Пожелавам им да вярват в себе си, да имат надежда за по-добро бъдеще на България, любов им пожелавам, да обичат училището, знанието, съучениците си“, каза майката на първокласничката.

Не по-малко вълнуващо е началото на учебната година и за учителите на първокласниците. „Аз си пожелавам една здрава и присъствена учебна година. Надявам се да не учим онлайн, но и затова сме подготвени“, каза г-жа Манчева от 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов“ Родителите се надяват, въпреки сложната ситуация сега, децата им да израснат в свят без ограничения, а маските да не крият дълго време усмивките на децата им.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град