интересно

Начало | интересно | По-интересно е отколкото подозирате: музеи и културни институции в София предлагат виртуални разходки

По-интересно е отколкото подозирате: музеи и културни институции в София предлагат виртуални разходки

Аз детето | 2020-03-18

По-интересно е отколкото подозирате: музеи и културни институции в София предлагат виртуални разходки

Бяхте ли скоро в някой музей? Знаем, че думата „музей“ не ви е любима, защото си представяте просто пълна със стъкла зала и вътре с някакви предмети... Но повярвайте, че нещата не са точно такива. Тези „предмети“ всъщност са много специални, защото съдържат цял дял, цяла епоха от човешката история или от тази на природата на планетата Земя. Представяте ли си? И можете да ги посетите още сега! И без това сме сигурни, че няма какво да правите така че, защо не опитате! Ще научите нещо ново и интересно, ще се разнообразите и ще видите колко интересно е всъщност! Изберете от богатия списък, има за всеки по нещо за една интересна виртуална разходка!

Националния археологически институт с музей при БАН. Той показва материалната и духовната култура на племената и народите, населявали днешните български земи от най-дълбока древност до 18 век.

Национална галерия „Двореца“, в която са изложени творби на българското и чуждестранно изкуство.

Национална галерия „Квадрат 500“. Там има 28 зали на четири нива, където са изложени 1700 произведения на български и чуждестранни художници от богатия фонд на галерията, който наброява над 42 000 музейни единици. Началото на българската колекция се поставя през 1890-те. А по-голямата част от чуждестранната колекция е формирана през 80-те години на миналия век.

Потърсете и още:

  • Къща музей на Иван Вазов
  • Музей на социалистическото изкуство
  • Археологическо ниво Базилика Света София
  • Регионален исторически музей София


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град