покани

Начало | покани | Панаир на науките събира малки и големи любознайковци във „Флората“ на Бургас

Панаир на науките събира малки и големи любознайковци във „Флората“ на Бургас

Аз детето | 2022-01-10

Панаир на науките събира малки и големи  любознайковци във „Флората“ на Бургас

С панаир на науките в Експозиционен център „Флора“ ще бъде отбелязан Денят на Амелия Еърхарт – първата жена, прелетяла сама над Атлантическия океан. Събитието се организира от Зонта Клуб „Бургас“ и Университет за деца с подкрепата на Община Бургас. Научният панаир ще се състои на 16 януари от 10:00 до 16:00 часа с вход свободен за всички младежи от Бургас, техните учители и семейства, както и за гостите на града.

Посетителите ще наблюдават химични експерименти, стрелба с картофено оръдие, атмосферна пушка, роботизирани системи за изпълнение на различни задачи и ще научат за тайнствата на живата природа. Ще се запознаят с възможностите на 3D моделирането и принтирането, както и с обучителни електронни платки и системи, разработени в България. „Въоръжени“ с изследователски дух и облечени в предпазни престилки, най-любознателните посетители ще получат забавни научни подаръци.

Неотменен елемент от панаира ще бъдат гърмежите, огънят и доброто настроение. Панаирът е част от програмата на Дните на STE(A)M науките в Бургас от 15 до 16 януари, която включва също научни работилници за ученици. Община Бургас и организаторите – Зонта клуб „Бургас“ и Университет за деца, следват обща визия за бъдещото високотехнологично развитие на България и си сътрудничат за създаване на благоприятна социална и материална среда за разгръщането на потенциала на младите поколения в града и страната.

Панаирът ще се проведе с вход свободен при спазване на въведените противоепидемични мерки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град