новини детски

Начало | новини детски | Обсерваторията във Варна организира ученически конкурс, посветен на постиженията на жените астрономи

Обсерваторията във Варна организира ученически конкурс, посветен на постиженията на жените астрономи

Аз детето | 2023-10-23

Обсерваторията във Варна организира ученически конкурс, посветен на постиженията на жените астрономи

Народната астрономическа обсерватория с планетариум (НАОП) във Варна обявява ученически конкурс, посветен на приноса на жените в астрономията и космонавтиката, разказа за БТА директорът на НАОП Свежина Димитрова. В надпреварата могат да се включат деца от първи до 12 клас. Съорганизатори на конкурса са община Варна и Регионалното управление на образованието.

Учениците могат да участват с рисунки, презентации или постери, допълни Димитрова. Конкурсът позволява те да представят интересни моменти от живота на дамите, допринесли за разкриването на тайните на нашата Вселена, както и носителки на Нобелова награда по физика за изследвания в областта на астрономията. Тъй като с конкурса ще бъде отбелязана и 60-годишнината от полета на първата жена космонавт Валентина Терешкова, е допустимо да бъдат представяни и дами, допринесли за овладяването на Космоса, допълни Димитрова.

Презентациите и постерите може да бъдат дело и на екипи до трима ученици. Авторите ще представят своите разработки пред комисия. Крайният срок за регистрация и предаване на конкурсните материали е 6 ноември. На 10-и ще се проведе представянето на авторите пред комисията. Награждаването на отличените ще бъде на 13 ноември.

Повече за изискванията за конкурса можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град