любопитно

Начало | любопитно | Нови енциклопедични поредици

Нови енциклопедични поредици

Аз детето | 2008-02-11

Поредицата е огромна стъпка напред в издаването на информационни книги за младите читатели между 8 и 15 години. Тя включва четири богато илюстрирани книги с иновативно и динамично оформление с достоверни и съвременни текстове, написани от водещи автори в своята област. Информацията е поднесена ясно и логично чрез тясно обвързване между тема, текст и илюстрации и чрез детайлно онагледяване с великолепни снимки, включително и на 3D модели на обектите и явленията.

Океаните
Тази книга ще ви поведе на вълнуващо пътешествие в Световния океан. Ще се гмурнете в дълбините и ще наблюдавате отблизо подводния свят. Ще надникнете в океанските бездни от борда на съвременен батискаф. Ще попаднете на айсберг и в окото на ураган. Ще научите как океанът влияе на климата и живота на планетата. Ще разберете колко е уязвим, въпреки че е огромен и могъщ. Двама световно известни автори на научно-популярни книги – Бевърли Макмилън и Джон Мюсик ще ви помогнат да откриете необятния свят на океана!

Космос
Алън Дайър е известен канадски астроном, който често коментира по радиото и телевизията най-новите открития в изследването на Космоса. Астероид 78434 носи неговото име. С негова помощ ще надникнете в сърцето на нашата галактика, ще наблюдавате раждането на звезди и величествения спектакъл при тяхната гибел.
Ще се устремите към най-далечните и недостъпни кътчета на Вселената. На добър път!

Човешкото тяло
Д-р Линда Калабрези работи като лекар повече от 15 години. Тя е здравен консултант на няколко телевизии, автор и редактор на многобройни здравни публикации. С нейна помощ ще откриете удивителния свят на човешкото тяло. Ще наблюдавате отблизо как работят отделните му части и ще разберете как се постига съвършено единство в действията им. Ще научите как растем и защо остаряваме, как виждаме, чуваме, усещаме допир, мирис, вкус, как запазваме равновесие и как извършваме най-разнообразни движения. Ще се запознаете с едно от удивителните чудеса на природата – изключително сложно устроения човешки организъм.

Хищниците
С тази блестящо илюстрирана книга ще откриете света на дивата природа. Ще наблюдавате как малки и големи хищници нападат плячката си, ще разгледате детайлно техните „оръжия”. Ще пътувате из тропични гори и пустини, в саваните и полярните райони и ще се запознаете с животните, които живеят там. Ще осъзнаете, че в природата цари хармония, но природното равновесие е твърде крехко и може да бъде нарушено необратимо заради човешките действия. В пътешествието ще ви придружават двамата известни учени биолози и еколози – Д-р Джон Сийдънстикър и
д-р Сюзън Лампкин, които повече от две десетилетия работят заедно в Националния зоопарк при Смитсъновия институт, Вашингтон.


На 11 февруари 2008 година излизат и другите две книги от поредицата – Човешкото тяло и Хищниците.



За най-малките!

Читателски дневник

Бърборино – героят от любимото детско списание, помага на децата да попълнят първия си читателски дневник, да нарисуват или да залепят картинки, да оцветят звездичките, с които да оценят прочетените книги и да направят своя топ – класация.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град