любопитно

Начало | любопитно | Игра помага на ученици да развиват бизнес умения

Игра помага на ученици да развиват бизнес умения

Аз детето | 2008-03-04

На 16 – 18 май 2008 г. Частна езикова гимназия "Проф. Иван Апостолов", София ще проведе за своите ученици ролевата бизнес игра The Game. Симулационната игра е създадена от професор Нанде, възпитаник на Харвард, с цел да развива ефективни предприемачески умения сред обучаващите се и днес е част от учебната програма "Започнете и развийте вашия бизнес" на Международната организация по труда. ЧЕГ "Проф. Иван Апостолов" е първото българско средно училище, внедрило The Game в своя учебен процес, във вид на специален обучителен модул.

Играта, която се води едновременно на английски и на български език, създава симулация на реална бизнес среда, като участниците в нея влизат в ролите на производители и търговци. Сред предимствата на този тип ролеви игри са създаване на обстановка, близка до реалната с характерния емоционален заряд, провокиран от "състезанието", симулиране на работен ден, бизнес цикъл, риск, неопределеност и т.н. Всички тези фактори провокират решения и взаимодействие много по-близки до реалната практика.

Философията на играта акцентира върху отключване таланта на личността за креативност и иновативност, формиране на визия за изява в среда на свободен пазар, разглеждането на индивидуалният предприемачески успех като основа на успеха изобщо, развитие на таланта в организацията към това, което гуруто на съвременната предприемаческа икономика П. Дракър нарича "вътрешно предприемачество".

ЧЕГ "Проф. Иван Апостолов" провежда ролевата игра за десета поредна година, като част от стремежа на ръководството да спомогне за по-добрата подготовка на своите възпитаници за реалния живот. Миналата година представителен отбор на гимназията завоюва първо място, побеждавайки в играта отборите на Студентите от В.Търновския университет и Датския колеж.

 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град