любопитно

Начало | любопитно | Нови детски книжки и енциклопедия

Нови детски книжки и енциклопедия

Аз детето | 2008-01-09

Енциклопедия с тестове за самопроверка

Тази нова книга запознава с нови теми и стотици понятия от различни области на познанието, които се възприемат с лекота, благодарение на достъпния език и великолепните илюстрации.
Книгата дава на читателите не само информация, но и възможност да се забавляват, като проверят своите знания чрез внимателно подбраните въпроси към всяка тема.
Читателят може първо да отговори на въпросите и да сравни отговорите си с информацията на съответните страници или пък да прочете темата, която го интересува и да провери какво е запомнил.
Книгата дава възможност да се състезавате с приятел като отговаряте заедно и проверите кой е дал повече верни отговори.
А можете просто да прочетете цялата книга от началото до края.
Всички тези възможности превръщат енциклопедията в
ЕДНА НАИСТИНА РАЗЛИЧНА КНИГА!

Голяма книга за рисуването

Едно ново попълнение към поредицата от книги посветени на рисуването.
В тази книга са събрани 45 прекрасни идеи за рисуване. Представени са стъпка по стъпка, така че да улеснят дори начинаещи художници, които правят първите си стъпки в рисуването.
От книгата ще научите как се рисуват животни, сгради, хора или пък анимационни герои, ще разберете как се поставя светлосянка, какво е перспектива и как се прилага в рисуването , ще усвоите различни техники за ефектно използване на материалите за рисуване.

Други книги от същата поредица:
Обичам да рисувам
Идеи за рисуване
Художествени идеи и проекти
Картички за всеки празник

Нова поредица от увлекателни криминални романи за деца над 9 години.

Сигурно вече сте се запознали с първите две книги от новата поредица на „Фют” „Детективи с машината на времето”, които предлагат едно спиращо дъха пътуване във времето. Трима приятели Юлиан, Ким, Леон и египетската котка Кия (между другото любимка на фараонката Хатшепсут) откриват тайната на една стара библиотека – магичният Темпус е машина на времето, която може да ги отведе на всяко място в миналото. Те пътуват по следите на престъпници в различни исторически епохи. Пътуванията им се превръщат в опасни и вълнуващи приключения.
На пазара са вече първите две книги от поредицата, състояща се от девет романа - „Заговор в града на мъртвите” и „Тайнственият отмъстител”
Ново попълнение в поредицата е третата книга – Златото на Чингис Хан Събитията се развиват в Монголия през 1227 година Чингис хан е погребан на тайно място. Къде се намира последният му дом? Това ще разберете от книгата.

Приятно четене!



Коментари
1 коментар

Стоян Вълчано, 10 г.,

Публикувано на 16.03.2009

Много обичам да чета книги и енциклопедии.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град