новини детски

Начало | новини детски | Нетрадиционен първи юни: празнувайте Деня на детето с открита тренировка по карате киокушин в Южния парк

Нетрадиционен първи юни: празнувайте Деня на детето с открита тренировка по карате киокушин в Южния парк

Аз детето | 2017-05-30

Нетрадиционен първи юни: празнувайте Деня на детето  с открита тренировка по карате киокушин в Южния парк

Десетки малчугани ще отпразнуват Деня на детето по нетрадиционен начин. Първокласници от столичното 119-о училище и каратисти ще се съберат на открита тренировка по карате киокушин на 1 юни пред Голямата поляна в Южния парк. Там треньори и опитни състезатели ще им покажат техники за самоотбрана, атрактивни демонстрации и ще им разкажат кои са основните стълбове в източното бойно изкуство.

Тренировката започва в 10 часа и е открита за всички ентусиасти, които искат да се включат. Тя се организира от ЗАД „Армеец“ съвместно с Българската карате киокушин федерация (БККФ). С нея домакините искат да покажат, че спортът може да бъде успешен начин за намаляване на агресията между децата в училище.

На откритата тренировка ще присъстват още зам.-директорът на 119-о СУ „Академик Михаил Арнаудов“ Симеон Ангелов и детският психолог Яна Алексиева от асоциация „Родители“. Те ще дадат насоки и ще разкажат за добри примери от работата си при намаляване на агресията между децата. Световни шампиони по карате киокушин, треньори от БККФ и състезатели от федерацията пък ще могат на място да разкажат повече за бойното изкуство и философията му, както и да покажат на децата първите стъпки в киокушина.

Организаторите са подготвили подаръци и изненади за всички малчугани, а трима от тях, които покажат най-добри умения по време на тренировката, ще получат 1 месец безплатно обучение в клуб на БККФ в София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град