интересно

Начало | интересно | Нашийник ни казва, когато кучето ни е тъжно

Нашийник ни казва, когато кучето ни е тъжно

Аз детето | 2014-08-13

Нашийник ни казва, когато кучето ни е тъжно

Умен нашийник на кучето, снабден със специални сензори, ни предупреждава със SMS когато то е тъжно, пише за най-нова американска разработка в."Дейли мирър". Устройството може да разчита емоциите на домашния ни любимец. То измерва температурата, сърдечния ритъм и броя на вдишванията на животното в зависимост от неговата порода. Смарт каишката ни изпраща есемеси до смартфона, ако Шаро не се чувства добре.

Нашийникът е с търговска марка PetPace и струва 150 долара. Благодарение на него стопанитe ще могат да узнаят, дори дистанционно, дали домашният им любимец е болен, гладен, щастливи или нещастен. Сензорите, вградени в джаджата, са подобни на тези, които елитните спортисти използват при следене на своите тренировки.

Устройството също така измерва всеки ден изгорените от кучето калории. То може да предупреди стопанина му за изпитвани болки. Според създателите на устройството нашийникът за пръв път ще даде възможност на хората да разберат как точно се чувстват техните четириноги другари във всеки един момент.
 



Коментари
2 коментара

Марияна Лозева, 9 г.,

Публикувано на 13.08.2014

A stava li za kotki?

Ema , ,

Публикувано на 27.03.2015

mnogo iskam da imam sili na rusalka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град