любими герои

Начало | любими герои | Наруто – момчето-нинджа и неговата лисица демон

Наруто – момчето-нинджа и неговата лисица демон

Аз детето | 2014-04-08

Наруто – момчето-нинджа и неговата лисица демон

Запознайте се с Наруто – младо момче, в което е запечатана Деветоопашатата лисица демон. Тя е толкова силна, че когато удари с една от опашките си, може да предизвика земетресение. Но как всъщност се е озовала точно в Наруто, той все пак не изглежда толкова лош? Ето историята накратко. Шестнадесет години преди Наруто да се роди, Лисицата атакувала село Коноха, убивайки много хора. Пазителят на селото, смелата нинджа Четвъртия Хокаге, успява да убие демона с цената на живота си. Той запечатва лисицата в едно дете. Това дете е Узумаки Наруто. Третият Хокаге, който заменил Четвъртия след смъртта му, издал закон никой да не споменава за атаката на Лисицата над Коноха. Това включвало особено Наруто, който не знаел за демона вътре в него. Години по-късно, Наруто е подмамен от нинджата предател Мизуки да открадне свитък със забранени техники, но е спрян от учителя си – Ирука Умино. Мизуки нарушава забраната да се разкрие истината за запечатването на демона и така Наруто научава, че той е затворът за Деветоопашатата лисица. Когато Ирука е тежко ранен, защитавайки Наруто от Мизуки, Наруто използва джуцу, което е научил от свитъка и създава многобройни клонинги на самия себе си, сенчеста клонираща техника, за да победи Мизуки.

Разбира се това е съвсем накратко, много преди последното да се случи Наруто е приет в Академията за нинджи, където среща и най-добрите си приятели Саске Учиха и Сакура Харуно, които заедно с него са в Отбор 7, под надзора на талантливия нинджа Какаши Хатаке. Както всички останали отбори в селото, Отбор 7 трябва да изпълнява мисии и молби на селяните, например да свършат домакинската работа или да са охранители на някого. След няколко мисии, Какаши разрешава на отбора да участва на изпита за Чуунин, който им позволява да придобият по-висок ранг и да участват в по-трудни мисии. По време на изпита, Орочимару – най-търсеният престъпник от Коноха, атакува селото и убива Третият Хокаге за отмъщение. Един от трите легендарни нинджи – Джирайя, е натоварен със задачата да намери бившата си съотборница – Цунаде, избрана да стане Петият Хокаге. По време на търсенето се разкрива, че Орочимару иска да привлече Саске, заради изключителните му способности и генетично наследство. Вярвайки, че Орочимару може да му даде силата, нужна му да изпълни отмъщение над брат си Итачи, който е избил целият му клан, Саске избягва при него. Цунаде изпраща група от нинджи, включително и Наруто, за да върнат Саске в Коноха, но Наруто се проваля в опита си да го победи и да го върне. Наруто не се отказва и напуска Коноха, за да се обучава през следващите две години и половина с Джирайя като настойник, който го подготвя за следващата му среща със Саске.



Завръщайки се в селото след обучението си, мистериозна организация наречена Акацуки се опитва да залови деветте могъщи опашати зверове, запечатани в нинджи от различни страни, включително и Деветоопашатата лисица в Наруто. Няколко нинджи от Коноха, включително и Отбор 7 се борят срещу членовете на Акацуки и търсят Саске. Въпреки че успяват да спасят Гаара – приемника на Едноопашатият Демон, Акацки залавят седем от зверовете. През това време, Саске предава Орочимару и се изправя срещу Итачи, за да изпълни отмъщението си. След като Итачи умира в битката, Мадара Учиха – задкулисният и истински лидер на Акацуки, казва на Саске, че първенците на Коноха са заповядали на Итачи да избие клана си. Разярен от това разкритие, Саске се присъединява към Акатски, за да унищожи Коноха. Междувременно, след като няколко от членовете на Акатски са победени от нинджите на Коноха, официалният им лидер Пейн, нахлува в селото, в опит да залови Наруто. Въпреки това, Наруто го побеждава и го убеждава да напусне организацията.
Мадара известява официално, по време на среща на петте Каге — водачи на петте села нинджи, в основата на военната мощ на петте най-силни страни, че иска да залови демоните, за да създаде толкова силна илюзия, че да може да контролира цялото човечество, с цел да бъде наложен траен мир. Тези села отказват да му помогнат, понеже осъзнават, че това на практика означава премахване на техния свят — светът на шинобите, и се обединяват срещу него обявявайки началото на Четвъртата Велика Нинджа война.

Дано сме разказали правилно историята на това момче-нинджа, защото тя е наистина много необикновена и интересна. Най-добре ще я разберете ако сами я видите.



Коментари
6 коментара

boris germaov, 7 г.,

Публикувано на 18.04.2014

az obi4am neji

Галя Иванова, 8 г.,

Публикувано на 02.05.2014

Много интересно,но открих само няколко епизода от сезон 1,които са узвочени на български,другите за с български букви

angel asenov, 6 г.,

Публикувано на 13.09.2014

hubavo detsko

naruto , ,

Публикувано на 26.09.2014

ne e decko a anime

даниела ласкова, 9 г.,

Публикувано на 05.02.2015

Почти нищо не е вярно

Женя Филипова, 14 г.,

Публикувано на 13.01.2016

Аз обожавам анимето и мангата те са варха,Наруто е върха ^w^ =w=

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град