любими герои

Начало | любими герои | Десет от най-готините родители в света – първа част

Десет от най-готините родители в света – първа част

Аз детето | 2014-02-10

Десет от най-готините родители в света – първа част

Много често децата си мислят, че родителите им не са готини и не правят интересни неща. Единственото, което могат e да им казват какво не трябва да правят. Това обаче изобщо не е така. Сега ако си мислите, че ще ви обясняваме как и вашите родители са били колкото вас и какво са правили тогава – няма да го направим. Ние ще ви представим топ десет на най-готините, макар и измислени, родители в света. Ще попитате какво общо имат родителите от детски филмчета с вашите истински. Много просто – всички идеи за това какво да правят измислените родители, как да изглеждат и какви са като цяло са почерпени от реалността, тоест те са съвкупност от всички страхотни и щури неща, които вашите родители правят.
Сигурни сме, че ще намерите много прилики с вашите родители.

Като в една истинска класация, ще ви представим първо десетото място, след това деветото и осмото и т. н., докато стигнем до № 1.

На последното десето място, но не и по-готиност е една бавачка. Сега веднага ще кажете, че тя не е точно родител, а бавачка, но пак се брои. Обикновено бавачките са строги възпитатели на деца, но не и тази. Тя е най-известната бавачка на Дисни – Джеси. Джеси Прескот е от малък град в Тексас и отива в големия град Ню Йорк да работи като бавачка на децата на богатото семейство Рос и гущера им господин Киплинг. Смятаме, че няма нужда да казваме нищо повече за Джеси, защото сами разбирате, че човек, който се съгласява да бъде бавачка на четири деца плюс един гущер, няма как да не е готин и забавен.

На престижното девето място сме поставили още една бавачка. Да, тя е строга, но и е много готина, защото се казва Мери Попинз. Макар и понякога ужасно строга и суетна Мери е най-страхотната бавачка на света. Тя ще ви впечатли още със самото си появяване при семейство Банкс, защото не пристига нито с кола, нито с автобус, нито с колело, нито дори пеша... При семейство Банкс невероятната бавачка пристига с... вятъра. Да, правилно сте прочели. В един студен ден, в който мисис Банкс се чуди какво да прави с децата си, след напускането на досегашната й гувернантка – Кейти, на прага на къщата на ул. "Черешово дърво" се появява Мери Попинз. След като приема работата, г-жа Попинз показва своите чудновати умения още с влизането си в къщата. Не стига, че я е довял вятърът, а и Мери успява да се качи на горния етаж на къщата на семейство Банкс плъзгайки се нагоре по перилата на стълбите. Да и тук сте прочели правилно, пише "нагоре".

На осмо място е бащата на Пипи Дългото чорапче. Може би някои от вас ще си помислят, че той не трябва да е в тази класация, но това не е вярно. Откъде си мислите, че Пипи е наследила всички готини и забавни неща, които прави. Освен това, много малко деца могат да се похвалят с това, че баща им е "дебелият бял вожд“ на остров Корекоредут.
Колкото до Пипи всички знаем колко интересна е тя. Тя е 9-годишна, червенокоса, луничава, с две стърчащи настрани плитки. Живее във Вила Вилекула с малката маймунка на име Господин Нилсон и коня, който често държи на верандата и може с лекота да премести, когато пожелае. Нейни съседи са Томи и Аника Сетергpен — брат и сестра, чиито родители са винаги спокойни, когато децата им са с Пипи.
Пипи е необикновено силно момиче, богато и с талант да разправя врели-некипели, макар че никога не лъже със зла умисъл. Тя живее без родителски контрол и често се надсмива над възрастните — нещо, което импонира на младите читатели — особено, когато тези възрастни са несправедливи или нечестни.



На седмо място е Ейми Дънкан – майката от семейство Дънкан. Фамилията се адаптира по раждането на четвъртото им дете - Чарли. Когато родителите ѝ - Ейми (медицинска сестра) и Боб (унищожител на гризачи) решават да се върнат на работа, те възлагат грижите за малката Чарли на трите си по-големи деца: Пи Джей, Теди и Гейб. Но докато те отглеждат малката си сестра, им се налага да се справят с типичните тинейджърски проблеми в училище и вкъщи.
Случките във всеки епизод се заснемат от голямата сестра на Чарли - Теди, която ѝ приготвя видеодневник. Чрез този дневник, Теди се надява малката ѝ сестричка да научи полезни съвети за живота и да ги използва, след като и двете пораснат и Теди се изнесе от вкъщи. Присъща за края на всяко видео е репликата на Теди - "Късмет, Чарли", която е емблематична и дава заглавието на сериала. Теди определено много добре е избрала репликата, защото с такива родители и братя Чарли ще има нужда от голям късмет. А пък майка ѝ... Ейми дънкан винаги се старае да бъде добра майка, но това често не се получава. Освен, че не може да готви, Ейми често се хвали на другите от семейството си за нейните години в гимназиалната журналистика и се възползва от всеки удобен случай да покаже своите качества е ефир. Това често създава колкото конфузни, толкова и щуркон и смешни ситуации за нея и нейното семейство.


С голямо удоволствие шесто място заемат Лоис и Хал – родителите на малкият гении Малкълм. Той е третият по големина от четири, по-късно пет, а накрая шест, деца в семейството. Най-големият, Франсис, е пратен във военно училище, оставяйки тримата си братя: Рийс, Малкълм и Дюи да живеят вкъщи. Малкълм е вторият по големина от тримата. Ако не сте гледали поне една серия на "Малкълм" няма как да разберете за какво точно говорим. На Лоис и Хел никак не им е скучно с такива деца. Нямат и минутка мир и спокойствие – винаги правят или намислят някоя грандиозна беля. Това си качество обаче те определено са наследили от родителите си.
Лоис е неуравновесена. Работи в местен супермаркет. Тя е била много мила с Френсис, но след като той е бил много лошо дете тя става строга майка. Когато някое от децата ѝ я ядоса тя го наказва, а ако е наистина сериозно, тя ги гони от къщи. И синовете, и съпругът ѝ се страхуват от нея, защото наказанията ѝ или не са най-обикновени, или са с голяма продължителност.
Хал пък си пада по откачени неща. Той е леко "луд". Когато някой от синовете му направи много, много голяма беля, той започва да говори на много странен език, който само Лоис разбира. Той обича Лоис много и винаги я подкрепя. Мрази работата си и не е ходил в петък от 15 г.

Очаквайте продължение с останалите пет най-готини родители в света.
 



Коментари
3 коментара

Диди , ,

Публикувано на 11.02.2014

:) :) :)

angelina //, 11 г.,

Публикувано на 12.03.2014

tezi roditeli sa strahotni i makar , ce ponqkoga ne davad da otidem nqkade ili ne6o drygo te se grijat za nas i ni obi4at i nie 6e gi obi4ame kakvito i da sa vse pak te sa na6i roditeliiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

кристина ангелова , 16 г.,

Публикувано на 18.07.2014

Мн яка игра. Кефи ме

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град