приказки от деца

Начало | приказки от деца | На училище в театъра

На училище в театъра

Мария Стратиева , 14 г., Пловдив | 2006-09-08

Все по-малко са младите хора, които отиват на театрално представление с удоволствие и по собствена инициатива. Голяма част от тях посещават театъра (ако изобщо го посетят), защото класните ръководители са ги задължили и по време на постановката не могат да се концентрират върху ставащото на сцената и непрекъснато се чудят с какво да се занимават докато трае представлението.

Но всъщност толкова ли са скучни и безполезни спектаклите? Не мисля. Попаднали веднъж в магическия свят на театъра, ние можем да научим много неща – за живота, за благородните постъпки и подлите дела, за възвишените идеали и низките помисли, много повече отколкото в училище. Чрез играта на актьорите, чрез тяхното пълно отдаване на изкуството, чрез невероятното им превъплъщаване в ролите пред нас оживяват различни герои от популярни литературни творби или създадени от прочути сценаристи. Попадайки в различни ситуации, те всъщност ни показват реалния живот, утвърждават вечни добродетели и изобличават проблемите на обществото, опорочаването на отделните личности. От всяко представление можем да извлечем поука, то да ни помогне да станем по-добри, по-разумни.

Когато излезем от театралния салон, светът ни се струва по-чист и по-красив. По време на спектакъла сме забравили за грижите и проблемите си, омагьосани от удивителната игра. А и най-важното е, че театърът, освен забавление, ни е предоставил и друго – научил ни е нещо, помогнал ни е да израснем като личности.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град